28.11.2020

КЦ Бор (СГ ПУ Бор) – Подршка колегама повређеним током напада на ПУ Бор

1. фебруара 2018.

Данас нам се јавио председник СГ ПУ Бор Мишо Аврамовић поводом напада на полицијску станицу у том граду о чему су медији писали прошле недеље.

Подсећамо да се инцидент догодио 25. јануара око 16ч након што су колеге Мирослав Станисављевић и Стефан Ђорђевић привеле осумњиченог након што је затечен у крађи у близини РТБ Бор и који је пружао отпор приликом привођења.

Убрзо након тога се испред ПУ Бор окупило 20-ак чланова породице приведеног лица који су каменовали зграду и поменуте колеге које су у том тренутку биле испред станице! Четири лица су том приликом ухапшена али је нажалост било посла и за хитну помоћ која је Станисављевића и Ђорђевића превезла у градску болницу у Бору након што су погођени каменицама у пределу главе!

Председник СГ ПУ Бор Мишо Аврамовић

Аврамовић је у име своје групе и Независног синдиката полиције обећао здравствену помоћ повређеним колегама у виду лекова и помагала док је руководство КЦ Бор обећало правну помоћ односно адвоката који ће заступати колеге пред надлежним тужилаштвом ради остваривања својих права.

Независни синдикат полиције и даље позива надлежне у држави да се озбиљније позабаве безбедношћу полицијских службеника и да овакве и сличне нападе далеко оштрије санкционише.

Председник СГ ПУ Бор
Мишо Аврамовић

Корисни линкови