05.12.2020

ЈУНАЦИ ИЗ ЖАНДАРМЕРИЈЕ: Ови момци чувају Србију!

13. маја 2015.

Командант те јединице Горан Драговић рекао је да је стање у Копненој зони безбедности стабилно и да није забележен ниједан покушај упада на територију Србије.
zandarmerija-foto-mup-1431446697-659179
БЕОГРАД – Припадници Жандармерије у бази Козјак, удаљеној 14 километара од Куманова, 24 сата дневно прате развој ситуације на терену који се граничи с Македонијом, а последњих дана појачали су бројност на том подручју.

Командант те јединице Горан Драговић рекао је да је стање у Копненој зони безбедности стабилно и да није забележен ниједан покушај упада на територију Србије, саопштио је МУП.
– Појачано је присуство припадника Жандармерије, Управе граничне полиције, специјалне јединице и полиције опште надлежности, као и Војске Србије – рекао је Драговић.

Према његовим речима, стање на терену прати се 24 сата дневно и појачане су извиђачке активности, као и опсервација терена посебним електронским средствима.

Командант петог одреда Жандармерије Дејан Луковић истакао је да су припадници те јединице изузетно мотивисани за рад.
– То су професионалци, прекаљени борци с искуством. Ту смо даноноћно како бисмо спречили проширење сукоба – нагласио је Луковић.

Извор: Курир

Корисни линкови