01.10.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

ИСПОВЕСТ БЕОГРАЂАНКЕ „Биле смо немоћне на улици, нико није хтео да нам помогне, а онда су наишли – ПОЛИЦАЈЦИ“

20. јула 2016.

Возила сам се градом кад ми је пролазник сигнализирао да ми је испустила гума. Стала сам у улици Краљице Наталије, али како нигде около није било ни пумпе ни сервиса за аутомобиле, осетила сам се беспомоћно. У помоћ су ми притекли они којима сам се најмање надала.
Овако за „Блиц“ прича Београђанка Зорица Ј. која последњих десетак година живи у Канади, али коју је по доласку на одмор у Србију дочекало – пријатно изненађење.

– Како је био мрак, око 22 сата, сачекала сам пријатељицу и покушале смо да пронађемо решење. Ок, морамо да заменимо гуму, али, искрено, стварно нисам смела да ризикујем да то сама и урадим. Телефоном сам позвала брата који ми је сугерисао да одем преко моста и потражим пумпу. Ма каква пумпа, с оваквим точком не бих стигла ни до семафора – прича Зорица.
pol1
Мирно су сачекале да неко бар прође улицом. Како није било никог, већ су махале у помоћ када је наишао први ауотмобил.

– Јао, не могу то сад да радим. Не могу да вам помогнем, журим – одговорили су се ређали, а девојке су помало биле у шоку.

Како, бре, немате 10 минута?

У том тренутку је, како каже Зорица, пролазила „марица“.
pol2
– Помислила сам, па у невољи сам, дај да питам полицију шта да радим. Махнула сам и они су пар метара даље закочили. Вратили су се назад и дошли до нас – прича Зорица.

– Добро вече, даме, како можемо да вам помогнемо – питала су нас двојица полицајца.

– Бог зна колко смо се извињавале, било нам је непријатно, али објасниле смо им шта се десило – додају оне.

Без трунке размишљања, момци су рекли: „Дајте да видимо шта није у реду?“

У следећем тренутку полицајци су са све униформом били поред аутомобила, око точка, скинули гуму, заменили, док су девојке осветљавале телефоном.

– Биле смо им баш захвалне, али више од свега зато што су били људи и препознали да су нам били потребни – искрена је она.

Све ово десило се 13. јула у 22 сата, а Зорица и њена пријатељица бескрајно су захвалне полицајцима које су запамтиле као Владана Костића и Далибора Гајића из Полицијске станице Савски венац.

– Такве љубазности и професионалности нема ни у Канади – срећно је закључила ова Београђанка која нам је послала и фотографију направљену те вечери.

Извор: Блиц

Корисни линкови