26.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

ИНЦИДЕНТ У АЛЕКСАНДРОВЦУ: Палио радњу, возила МУП-а, па напао полицајце

8. октобра 2018.

Саша Ј. (54) ухапшен је због сумње да је извршио кривична дела напад на службено лице и изазивање опште опасности.

Како сазнајемо, осумњичени је у понедељак јутро око 7,30 изазвао пожар у СТР “Пепељуга” у овој општини, а затим, испрскао и отвореним пламеном запалио четири службена возила Полицијске станице Александровац.

-Осумњичени је и напао полицијског службеника, који је интервенисао и ножем га је убо у пределу левог уха, а потом побегао-износи извор “Новости”. -Предузете су мере ради потраге и када су осумњиченог пронашли, он је полицијском службенику задао ударац дрвеном мотком у пределу главе и нанео му лаке телесне повреде у виду посекотине.

Брзом реакцијом полиције на лицу места, припадници МУП су успели на време да реагују и угасе ватру на колима.Истрагу води Основно јавно тужилаштво у Брусу, по чијем налогу је осумњиченом и одређена мера задржавања до 48 сати, после чега се очекује привођење осумњиченог пред тужилаштвом и подношење кривичне пријаве.

У полицији у Крушевцу наводе да је полицајцу који ја задобио пвореде од ножа указана лекарска помоћ у крушевачкој општој болници, док је његовом колеги који је задобио ударац мотком у главу указана помоћ у Дому здравља у Александровцу.

Иначе, паљевина која је потресла Александровац, догодила се пре скоро четири године, када је један мештанин ухапшен због сумње да је подметнуо пожар у више подрума стамбених зграда у овом месту, али су брзом интервенцијом ватрогасаца из Крушевца и Бруса спречило даље ширење ватре и веће последице.

Извор: Новости

Корисни линкови