• 11 novembra, 2021
  • 130

Icijativu ministru možete pročitati u nastavku a ista je upućena i načelniku UGP

Icijativu ministru možete pročitati u nastavku a ista je upućena i načelniku UGP

Ministru unutrašnjih poslova

G.Aleksandar Vulin

Poštovani

Od strane Nezavisnog sindikata policije u prethodnom periodu poslodavcu je upućena Inicijativa koja se odnosi na eventualnu mogućnost daljeg nagrađivanja pojedinih kategorija zaposlenih, a nakon najave i realizacije jednokratnog nagrađivanja kolega vatrogasno-spasilačkih jedinica, upravnih poslova i saobraćajne policije, NSP se obratio poslodavcu da u skladu sa mogućnostima isti princip nagrađivanja primeni i na pripadnike Uprave granične policije što je prema našim saznanjima i urađeno za mesec oktobar 2021.godine.

Kao i do sada nebrojeno puta imamo samo reči hvale za ovakve odluke najužeg rukovodstva našeg Ministarstva na čelu sa Vama Gospodine Ministre, što još jednom pokazujete brigu o svim zaposlenim gde nakon pripadnika saobraćajne policije i sektora za vanredne situacije ovakav vid jednokratne pomoći imaće i pripadnici Uprave granične policije.

Prema našim daljim saznanjima nije planirano linearno nagrađivanje svih pripadnika UGP, već će određeni radnici UGP koji su odsustvovali po određenim osnovama biti uskraćeni za ovakav vid nagrade. S obzirom da ne raspolažemo tačnim informacijama ko će sve eventualno ostati uskraćen za nagrađivanje, Nazvisni sindikat policije upućuje sledeću:

  • Inicijativu

Da zajedno sa svojim saradnicima razmotrite i uzmete u obzir naše argumente koji se odnose na to da policijski službenici UGP ove godine, kao i svake prethodne, na velikoj većini graničnih prelaza svakodnevno obavljaju poslove pri čemu u prisutne velike gužve, da Vaši eventualno razlozi ne budu isključivo vezani za mesec oktobar 2021. godine, jer kako Vam je poznato postoje aktivnosti koje se planiraju početkom godine u vidu korišćenja godišnjih odmora, održavanja manifestacija u organizaciji sindikata, plaćenog odsustva po raznim osnovama iz PKU (ne dužeg od 7 dana), kraćih bolovanja i dr. te ne sumnjamo da ćete zajedno sa saradnicima razmotriti navedene razloge iz ove naše inicijative i u skladu sa tim doneti odluku kojom će biti zadovoljni svi u UGP.

U slučaju da nakon ramatranja naše inicijative uvidite da bi i još jedan određeni broj policijskih služenika UGP trebao biti nagrađen, predlažemo da to bude za mesec novembar 2021.godine.

S poštovanjem

Predsedavajući predsedništva NSP

 Veselin Nikolić

Slične vesti

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Objavljen konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju

Konkurs za upis na Kriminalističko-policijsku akademiju :https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/drugi-stepen/7695-2022  https://www.kpu.edu.rs/cms/upis/doktorske-studije/7696-2022-2023
Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

Sportske igre u mestu Rimske Toplice i Radeče

U periodu od 15.09. do 17.09.2022.godine u organizaciji Policijskog sindikata Slovenije održane…
Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

Uspeh na Tribalion trci na Zlatiboru

U subotu 17.09.2022. godine na Torniku na Zlatiboru, održan je 8. Tribalion,…