• 11 новембра, 2021
  • 104

Ицијативу министру можете прочитати у наставку а иста је упућена и начелнику УГП

Ицијативу министру можете прочитати у наставку а иста је упућена и начелнику УГП

Министру унутрашњих послова

Г.Александар Вулин

Поштовани

Од стране Независног синдиката полиције у претходном периоду послодавцу је упућена Иницијатива која се односи на евентуалну могућност даљег награђивања појединих категорија запослених, а након најаве и реализације једнократног награђивања колега ватрогасно-спасилачких јединица, управних послова и саобраћајне полиције, НСП се обратио послодавцу да у складу са могућностима исти принцип награђивања примени и на припаднике Управе граничне полиције што је према нашим сазнањима и урађено за месец октобар 2021.године.

Као и до сада небројено пута имамо само речи хвале за овакве одлуке најужег руководства нашег Министарства на челу са Вама Господине Министре, што још једном показујете бригу о свим запосленим где након припадника саобраћајне полиције и сектора за ванредне ситуације овакав вид једнократне помоћи имаће и припадници Управе граничне полиције.

Према нашим даљим сазнањима није планирано линеарно награђивање свих припадника УГП, већ ће одређени радници УГП који су одсуствовали по одређеним основама бити ускраћени за овакав вид награде. С обзиром да не располажемо тачним информацијама ко ће све евентуално остати ускраћен за награђивање, Назвисни синдикат полиције упућује следећу:

  • Иницијативу

Да заједно са својим сарадницима размотрите и узмете у обзир наше аргументе који се односе на то да полицијски службеници УГП ове године, као и сваке претходне, на великој већини граничних прелаза свакодневно обављају послове при чему у присутне велике гужве, да Ваши евентуално разлози не буду искључиво везани за месец октобар 2021. године, јер како Вам је познато постоје активности које се планирају почетком године у виду коришћења годишњих одмора, одржавања манифестација у организацији синдиката, плаћеног одсуства по разним основама из ПКУ (не дужег од 7 дана), краћих боловања и др. те не сумњамо да ћете заједно са сарадницима размотрити наведене разлоге из ове наше иницијативе и у складу са тим донети одлуку којом ће бити задовољни сви у УГП.

У случају да након раматрања наше иницијативе увидите да би и још један одређени број полицијских служеника УГП требао бити награђен, предлажемо да то буде за месец новембар 2021.године.

С поштовањем

Председавајући председништва НСП

 Веселин Николић

Сличне вести

КЦ Зрењанин –  посета ПС Сечањ

КЦ Зрењанин – посета ПС Сечањ

Дана 07.07.2022 год. руководство НСП КЦ Зрењанин посетило је своје чланове и…
САОПШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ НСП И ОСТАЛЕ ЗАПОСЛЕНЕ У МУП КОЈИ СУ ПОДНЕЛИ ЗАХТЕВ ЗА СОЛИДАРНУ ПОМОЋ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ НСП И ОСТАЛЕ ЗАПОСЛЕНЕ У…

Дана 15.08.2022 године Комисија фонда за солидарну помоћ одржала је састанак са…
Нова уредба

Нова уредба

У „Службеном гласнику РС“ број 88/22 од дана 05.08.2022.године објављена је Уредба…