27.11.2020

И министар брине о Сефедину

9. маја 2017.

Kраљевачки полицајац у инвалидској пензији са болесном супругом страхује од исељења. Стефановић наложио да се хитно нађе решење за Рагиповиће.

ЗА случај бившег краљевачког полицајца Сефедина Рагиповића (48), који је с непокретном супругом Горицом (44) могао да остане без крова над главом, после интересовања „Новости“, у понедељак је сазнао и министар Небојша Стефановић. Својим најближим сарадницима министар је наложио да хитно пронађу трајно решење за породицу Рагиповић, као и да, док се то не учини, нико не сме да их избаци из стана.

Истина је да су ме звали из Министарства и рекли ми да је министар Стефановић био запрепашћен зато што до јуче није знао за мој проблем. Рекли су ми и да нико не сме да нас избаци из стана и да ће све бити решено како и доликује одговорном и цивилизованом друштву – рекао нам је Сефедин Рагиповић.

Иначе, решењем краљевачког Одељења за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне делатности, а по захтеву Државног правобранилаштва, пензионисаном полицајцу и инвалиду Сефедину Рагиповићу наложено је да се у року од 15 дана исели из такозваног солидарног стана у којем већ 13 година бесправно живи с непокретном супругом Горицом, оболелом од мултипле склерозе. А стан би требало да преда власнику – Републици Србији, односно Министарству унутрашњих послова.

Kао дугогодишњи подстанари, без новца којим би плаћали кирију, Рагиповићи су се у овај стан у Београдској улици, који је општина Kраљево определила за МУП, уселили 2004. године, наводно, уз прећутну сагласност тадашњег руководства краљевачког СУП и уз усмено обећање да ће, када се буду регулисали правно-административни проблеми, добити и решење. Али уместо да Сефедину додели решење за стан, Полицијска управа Kраљево је 2015. године расписала конкурс.

– Због тешке здравствене ситуације у породици, свих ових година сам молио и преклињао да ми се и законски додели тај стан, али узалуд. Расписани конкурс је неравноправна „утакмица“, јер припадници полиције који имају високу школу у старту имају 50 бодова више у односу на оне са средњом, попут мене. Kада сам конкурисао 2015, још сам био у служби, и најпре сам рангиран на треће место, а када сам пензионисан, избрисан сам са листе. Добио сам, недавно, решење за исељење, али сам уложио жалбу, а поднећу и тужбу против ПУ Kраљево и МУП због повреде поступка и погрешно утврђеног чињеничног стања – испричао нам је Рагиповић пре него што је сазнао да се за његов случај заинтересовао и сам министар.

После 27 година проведених у полицији, Сефедин је, услед стреса, добио хронични неуролошки аутоимуни полиомезитис и у инвалидску пензију отишао у марту прошле године. Оболела од мултипле склерозе, његова супруга Горица пуних 17 година је везана за постељу и инвалидска колица.

– Родом сам из Тутина, а распоређен сам у Kраљево, где сам као подстанар живео од 1988. године, али ни то приликом бодовања није узето у обзир. Због нерешеног стамбеног питања сам се и разболео. Толике године сам радио за државу, ратовао за њу и сада сам доживео да ме као инвалида са непокретном супругом та иста држава избацује на улицу – додаје Рагиповић. – Мој приговор на ранг-листу је одбијен уз образложење да с престанком радног односа немам чак ни право да будем рангиран. Да ли то практично значи да само високошколовани полицајци могу да се надају решењу свог стамбеног питања, а за нас остале никога није брига?

Извор: Новости

Корисни линкови