02.12.2020

ХЕРОЈ ПОЛИЦАЈАЦ Када сам савладао пљачкаша и скинуо му фантомку, доживео сам шок

15. јануара 2015.

Бошко Вуковић (55), службеник месне заједнице, и Драган Грубор (57), полицајац у пензији, ухватили су жандарма пљачкаша поште у Бачкој Паланци.
561041_1-sprecil-pljacku--grubor-i-vukovc-u-posti-foto-slobodan-miric_f
Када су савладали пљачкаша и скинули му фантомку, Грубор је доживео шок. Угледао је жандарма Сашу Мијалкова (46), коме је некада био командир и сматрао га за једног од најталентованијих полицајаца у Паланци.

– Сале, бокте, шта си то урадио? – у чуду је упитао Грубор.

Пљачка се догодила прекјуче, у по бела дана. У пошту је упао разбојник с фантомком, црним рукавицама и ранцем на леђима. Уперио је пиштољ у благајницу Мирјану Симеуновић и затражио новац. Службеница му је предала 350.000 динара. За то време, поштар Слободан Анушић искрао се до канцеларије Месне заједнице Стари град, где су седели Грубор и Вуковић. Шапатом их је упозорио да је у пошту упао наоружан пљачкаш. Грубор је одмах телефонирао полицији, а Вуковић је улетео у омању шалтер-салу и јурнуо на нападача. Почела је туча и рвање.

Позиви
Паланчани поштују храбре људе и сваке године имају некога ко уз много срчаности помаже суграђанима. Лани је то био полицајац Ристо Комад, а ове године шампиони срчаности ће бити Вуковић и Грубор. Зову их са свих страна, чули су се и са председником општине Бачка Паланка.

– Разбојник је мислио да је јачи, али сам био срчанији. Избио сам му пиштољ из руке и тада је почела борба да се поново не докопа оружја. Ударао сам га, и он мене. Рвали смо се. Кад је дошао Грубор, пљачкаш се нашао на поду с руком на леђима – прича Вуковић, коме је у тучи повређена десна шака.

– Приметио сам да је на поду „Заставин“ пиштољ, претрнуо сам и рекао Вуковићу да је пљачкаш неко од наших полицајаца – слутио је стари полицајац.

Кад је свукао фантомку с лица пљачкаша, препознао је бившег ученика. Испод њега на поду био је Саша Мијалков, његов пулен из приправничких дана. Грубор му је био командир, а он момак који је обећавао. Касније је као перспективан прешао у Жандармерију.

– Шта се догодило са Салетом да иде у пљачку, не знам. Жао ми га је – прича Грубор.

Извор: Блиц

Корисни линкови