28.11.2020

ГОДИШЊИЦА СРЕБРЕНИЦЕ Полиција забранила све сутрашње скупове у Београду

10. јула 2015.

Сви скупови који су за сутра заказани испред Скупштине Србије су забрањени, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
639257_protest01rasfoto-djordje-kojadinovic_f
Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да је МУП након безбедносних и оперативних провера одлучио да забрани све скупове заказане за сутра испред парламента.

– Упозоравам све који размишљају да ипак дођу да полиција неће дозволити ни толерисати било какво окупљање испред Скупштине Србије нити одржавање скупова који су забрањени – нагласио је Стефановић.

Стефановић је објаснио да је за сутра било заказано пет скупова у различитим периодима које су најавили Заветници, Двери, Иницијатива младих за људска права, Удружење породица киднапованих и убијених од 1998 до 2000 и грађанин Никола Алексић.

Подсећајући да је учешће на скупу најавило више организација и појединаца, Стефановић је рекао да је било пуно неодговорних изјава које уносе хаос, позивају на нетрпељивост и различите поделе, те да је било и пуно неодгоовроих људи којима није било у интересу да размишљају шта је безбедност Србије и интерес њених грађана.

– За МУП је безбедност свих грађана важна и нећемо дозволити хаос на улицам било ког града у Србији, па ни Београда – рекао је Стефановић.

Како је додао, имајући у виду сложеност ситуације у региону, МУП се одлучио на потез који гарантује мир и безбедност у целој Србији“.

Скуп „7.000“ је за сутра прва пријавила група НВО, а потом су контрамитинге пријавиле и десничарске организације, док је Војислав Шешељ позвао своје присталице да се групи учесника митинга „7.000“ придруже, али са четничким обележјима и заставама.

Извор: Блиц

Корисни линкови