25.09.2020

Број чланова

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Генерална проба заједничке вежбе Војске и МУП-а

25. јуна 2018.

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић, присуствовали су у Краљеву генералној проби заједничке вежбе Војске Србије и Министарства унутрашњих послова „Заједнички удар 2018“, која ће бити изведена на Тргу српских ратника и Атлетском стадиону 27. јуна.

Реч је о вежби на којој учествују припадници Специјалне бригаде Копнене војске, јединице Војне полиције Војске Србије, батаљона Војне полиције за специјалне намене „Кобре“ и снага за подршку из ваздухопловних бригада РВ и ПВО, у садејству са припадницима Жандармерије, САЈ-а, Хеликоптерске јединице, Полицијске бригаде и Интервентне јединице полиције, саопштило је Министарство одбране.

Током реализације показне тактичке вежбе, у оквиру више радних тачака, биће приказано решавање талачке ситуације у објектима, моторним возилима и неутралисање терористичке групе у запоседнутим објектима.

Циљ вежбе је да се снаге за реаговање Војске Србије и јединица за реаговање Министарства унутрашњих послова заједнички оспособе и увежбају да планирају, организују и реализују противтерористичка дејства.

Након вежбе, уследиће и приказ пешадијског ешалона снага за реаговање Војске Србије, који је опремљен наоружањем и војном опремом по „Пројекту 1500“, као и војна свечаност полагања војничке заклетве војника на служењу војног рока генерације „јун 2018“.

Извор: РТС

Корисни линкови