25.11.2020

ФИЛМСКА СЦЕНА У ТЕМЕРИНУ Полицајац голим рукама савладао човека који је покушао да уђе у пун аутобус са БОМБОМ

27. септембра 2017.

Полицајац Иван Ембер (38) у недељу по подне доживео је сцену каква се виђа само у акционим филмовима. Иако није био на дужности, он је голим рукама на аутобуској станици савладао човека који је у руци држао бомбу „кашикару“!

Храбри полицајац је човека са бомбом успео да спречи да уђе у градски аутобус који је био пун путника и тако је спречио могући масакр.

Све ово се догодило у недељу по подне, око 17 сати у Новосадској улици у Темерину, пишу „Вечерње новости“. Мештанима, који су се ту затекли ледила се крв у жилама, а деца, која су се недалеко од места драме играла, почела су да вриште и панично беже.

Полицајац каже да се на човека са бомбом устремио након што је примио позив од пријатеља.

– Пријатељ Марко Зечевић ме позвао и рекао да је испред зграде у којој живим непознати човек са „кашикаром“ у руци. Одмах ми је прошло кроз главу да се ту увек игра много деце. Колима сам кренуо у том правцу, а другар ме је успут обавештавао о кретању наоружаног мушкарца који се упутио према аутобуској станици. Још у колима сам звао колеге у станици и рекао да крен – прича Ембер.

Када је дошао на аутобуску станицу, свој аутомобил је зауставио тако да аутобус није могао да уђе у станицу.

– Истрчао сам из кола и с леђа пришао бомбашу, упозоравајући га да стане. Он је наставио да хода према аутобусу. Успео сам да ухватим његову руку у којој је била бомба, а крајичком ока сам видео да није извадио осигурач и тада ми је лакнуло – прича полицајац.

Он је тада савладао наоружаног Б.Ш. и из руке му извадио бомбу. Минут касније, на лице места стигле су и његове колеге, а код Б.Ш. су нађена и два ножа.

Срећом, све се завршило добро, а бомбаш је приведен.

Извор: Блиц

Корисни линкови