• 2 децембра, 2022
  • 1957

МИНИСТАР ГАШИЋ ЛИЧНО СЕ УВЕРИО У СТВАРНО СТАЊЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ!!

МИНИСТАР ГАШИЋ ЛИЧНО СЕ УВЕРИО У СТВАРНО СТАЊЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ!!
Као резултат интензивираних разговора у претходном периоду са министром унутрашњих послова, господином Братиславом Гашићем на тему радних права запослених у Жандармерији, где смо као организација у неколико наврата званичним дописима указивали на опште стање непоштовања Закона о раду, Закона о полицији и Посебног колективног уговора за полицијске службенике по питању неплаћене перманенције, прековременог рада, вишка радних сати и свеобухватне проблематике министар је дана 01.12.2022. године у заједници са командантом одржао радни састанак унутар одреда Жандармерије у Београду где је поред руководства, присуствовао и већи број самих припадника.
 
На састанку отвореног и слободног дијалога, поред надлежних руководилаца који су имали прилику да изнесу своје мишљење и понуде решења, господин министар Гашић, у жељи да буде на извору стварног стања и проблематике унутар јединице, већи део састанка провео је у дијалогу са редовним припадницима унутар одреда. Том приликом поред наведених техничких недостатака у опремљености и др., од стране припадника потврђени су наводи за које смо у ранијем периоду указивали, а тичу се напред наведене проблематике. 
Након заједничког састанка у одреду Жандармерије у Раковици одржан је и састанак са припадницима специјалистичке чете и чете подршке у Липовици. Оба састанка су проведена у овом духу. 
На крају министар Гашић се захвалио свим присутнима на приступу искреног дијалога и обећао да ће се снагом свог интегритета и ауторитета у будућем периоду постарати да се неправилности које су постале пракса искорене, а углед саме јединице подигне на заслужени ниво !!!

Сличне вести

КОД БОСАНЦА КАИШ ПУН ХЕРОИНА! Саобраћајци га зауставили због брзине, он био на јаким дрогама ОДАЛА ГА ВЕЛИКА НЕРВОЗА

КОД БОСАНЦА КАИШ ПУН ХЕРОИНА! Саобраћајци га зауставили…

Саобраћајни полицајци из саобраћајне полицијске станице „Запад“ ухапсили су јуче на Новом…
Титула најпосвећенијег полицијског службеника

Титула најпосвећенијег полицијског службеника

Министар МУП-а Републике Србије господин Братислав Гашић данас је доселио титулу најпосвећенијег…