• 2 децембра, 2022
  • 2470

МИНИСТАР ГАШИЋ ЛИЧНО СЕ УВЕРИО У СТВАРНО СТАЊЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ!!

МИНИСТАР ГАШИЋ ЛИЧНО СЕ УВЕРИО У СТВАРНО СТАЊЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ!!
Као резултат интензивираних разговора у претходном периоду са министром унутрашњих послова, господином Братиславом Гашићем на тему радних права запослених у Жандармерији, где смо као организација у неколико наврата званичним дописима указивали на опште стање непоштовања Закона о раду, Закона о полицији и Посебног колективног уговора за полицијске службенике по питању неплаћене перманенције, прековременог рада, вишка радних сати и свеобухватне проблематике министар је дана 01.12.2022. године у заједници са командантом одржао радни састанак унутар одреда Жандармерије у Београду где је поред руководства, присуствовао и већи број самих припадника.
 
На састанку отвореног и слободног дијалога, поред надлежних руководилаца који су имали прилику да изнесу своје мишљење и понуде решења, господин министар Гашић, у жељи да буде на извору стварног стања и проблематике унутар јединице, већи део састанка провео је у дијалогу са редовним припадницима унутар одреда. Том приликом поред наведених техничких недостатака у опремљености и др., од стране припадника потврђени су наводи за које смо у ранијем периоду указивали, а тичу се напред наведене проблематике. 
Након заједничког састанка у одреду Жандармерије у Раковици одржан је и састанак са припадницима специјалистичке чете и чете подршке у Липовици. Оба састанка су проведена у овом духу. 
На крају министар Гашић се захвалио свим присутнима на приступу искреног дијалога и обећао да ће се снагом свог интегритета и ауторитета у будућем периоду постарати да се неправилности које су постале пракса искорене, а углед саме јединице подигне на заслужени ниво !!!

Сличне вести

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

У име Независног синдиката полиције желим да честитам славу Свети архангел Михаило,…
Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у малом фудбалу

Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у…

Помен трагично погинулом колеги на простору КиМ 1989 године Чизмадија Јаношу. Грофовски…
Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два мултифункционална уређаја

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској…

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два…