• 2 децембра, 2022
  • 2717

МИНИСТАР ГАШИЋ ЛИЧНО СЕ УВЕРИО У СТВАРНО СТАЊЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ!!

МИНИСТАР ГАШИЋ ЛИЧНО СЕ УВЕРИО У СТВАРНО СТАЊЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ!!
Као резултат интензивираних разговора у претходном периоду са министром унутрашњих послова, господином Братиславом Гашићем на тему радних права запослених у Жандармерији, где смо као организација у неколико наврата званичним дописима указивали на опште стање непоштовања Закона о раду, Закона о полицији и Посебног колективног уговора за полицијске службенике по питању неплаћене перманенције, прековременог рада, вишка радних сати и свеобухватне проблематике министар је дана 01.12.2022. године у заједници са командантом одржао радни састанак унутар одреда Жандармерије у Београду где је поред руководства, присуствовао и већи број самих припадника.
 
На састанку отвореног и слободног дијалога, поред надлежних руководилаца који су имали прилику да изнесу своје мишљење и понуде решења, господин министар Гашић, у жељи да буде на извору стварног стања и проблематике унутар јединице, већи део састанка провео је у дијалогу са редовним припадницима унутар одреда. Том приликом поред наведених техничких недостатака у опремљености и др., од стране припадника потврђени су наводи за које смо у ранијем периоду указивали, а тичу се напред наведене проблематике. 
Након заједничког састанка у одреду Жандармерије у Раковици одржан је и састанак са припадницима специјалистичке чете и чете подршке у Липовици. Оба састанка су проведена у овом духу. 
На крају министар Гашић се захвалио свим присутнима на приступу искреног дијалога и обећао да ће се снагом свог интегритета и ауторитета у будућем периоду постарати да се неправилности које су постале пракса искорене, а углед саме јединице подигне на заслужени ниво !!!