• 4 новембра, 2022
  • 1948

КООРДИНАЦИОНИ ЦЕНТАР БЕОГРАД ДОБИО НОВО РУКОВОДСТВО НА ЧЕЛУ СА ИВАНОМ КРСТИЋЕМ

КООРДИНАЦИОНИ ЦЕНТАР БЕОГРАД ДОБИО НОВО РУКОВОДСТВО НА ЧЕЛУ СА ИВАНОМ КРСТИЋЕМ

Обавештење са ванредног заседања седнице координационог центра Београд!!!

Дана, 03.11.2022.године, одржано је ванредно заседање Скупштине координационог центра Београд. Будући да је већина синдикалних група у оквиру овог координационог центра поднела иницијативе за смену преосталог дела руководства због чињенице што се исти већ скоро 4 месеца налази у позицији да нема свог легитимног председника и члана Извршног одбора, у овом случају Милорада Милутиновића, обзиром да је исти суспендован и удаљен са свих функција у синдикату до окончања дисциплинских и кривичних поступака који се воде против њега.

Приликом утврђивања кворума, пребројавањем представника синдикалних група са правом гласа је утврђено да је број присутних довољан за пуноважно доношење одлуке.

Приступило се изгласавању смене до тада важећег руководства и том приликом већинском одлуком представника СГ, изгласано је неповерење односно смена старог руководства.

Након тога реч је узео Богићевић Раде, председник СГ Врачар који је предложио ново руководство, Ивана Крстића за председника (СГ Нови Београд), за потпредседнике Божовић Ненада (СГ 29.Новембар), Јевић Владана (СГ Савски венац), Марковић Горана (СГ УСП), Ранковић Славка (СГ Раковица), Видојевић Бобана (СГ Сурчин), Добрашиновић Љубодрага (СГ УКП) и за секретара Танасковић Андрију (СГ Вождовац). Других предлога није било. Након предлога приступило се гласању о овом предлогу. Предлог Богићевић Радета је већинском одлуком представника СГ усвојен чиме је и изгласано ново руководство КЦ Београд.

Након изгласаног предлога о новом руководству за реч се јавио новоизабрани председник КЦ Београд Иван Крстић, захвалио се свима на избору у име целог руковоства којом приликом је рекао да с обзиром да обавља функцију Генералног Секретара НСП, не може бити и члан Извршног одбора те је дао предлог на гласање да нови члан Извршног одбора исред КЦ Београд буде Божовић Ненад (СГ 29.Новембар). Наведени предлог је већинском одлуком представника СГ усвојен.

Честитамо новом руководству и желимо им срећу у даљем раду!

Настављамо даљу борбу усмерену на очување изворних принципа Независног синдиката полиције и побољшање радних и животних услова свих наших чланова.