• 14 октобра, 2022
  • 1224

Ухапшени зеленаши, међу њима и полицајац!

Ухапшени зеленаши, међу њима и полицајац!

Михаило М. (42) официр Граничне полиције, бивши помоћник командира ПС Лозница и потпредседник Координационог центра Независног синдиката полиције у Шапцу ухапшен је јуче у акцији Службе унутрашње контроле МУП због зеленашења

Сумња се да је Михајло М. заједно са С. Ј. (32), Б. М. (22) и Д. Т. (43) који су такође ухапшени, током прошле и ове године на зајам давао новац грађанима Малог Зворника уз зеленашке камате, навео је МУП у саопштењу.

У међувремену се огласило и руководство Независног синдиката полиције на челу са Дејаном Стоиљковићем које се оградило од ухапшеног полицајца и пружило подршку истражним органима.

– За нас као једини репрезентативни синдикат у МУП хапшење било ког нашег члана је поражавајуће. Апсолутно се ограђујемо од поступака ухапшеног полицајца и тражимо од надлежних служби да посао раде у складу са законом. Уједно обавештавамо јавност да је НСП већ предузео дисциплинске мере у складу са статутом организације против М.М. – пише у саопштењу ове синдикалне организације.

Из Независног синдиката полиције захтевају да се поступак против Михаила М. спроведе до краја, како се не би стварала ружна слика о Министарству унутрашњих послова и синдикалној организији којој ухапшени припада.

– Независни синдикат полиције сходно статуту штити и служи свим члановима који часно и професионално раде свој посао. Међутим када се појаве људи за које се сумња да учествују у неким криминалним радњама, а који припадају нашој организацији, увек смо захтевали и захтеваћемо да се казне по закону, наравно уколико се докаже њихова кривица – додаје се у саопштењу.

Осумњиченима је одређен притвор до 48 сати након чега ће, уз одговарајућу кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву на саслушање.

Извор: informer.rs

Сличне вести

НАЈАВА НОВОГ ПОВЕЋАЊА ПЛАТА МИНИСТРА БРАТИСЛАВА ГАШИЋА ПРИЛИКОМ ОБИЛАСКА ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА У КОПНЕНОЈ ЗОНИ БЕЗБЕДНОСТИ

НАЈАВА НОВОГ ПОВЕЋАЊА ПЛАТА МИНИСТРА БРАТИСЛАВА ГАШИЋА ПРИЛИКОМ…

Дана 24.03.2024. године од стране министра унутрашњих послова господина Братислава Гашића и…
Изградња станова за припаднике снага безбедности

Изградња станова за припаднике снага безбедности

Влада Србије донела је на јучерашњој седници Закључак о локацији на којој…
ПРЕТЊА И НАПАД НА ПОЛИЦАЈЦА – ПРЕТЊА И НАПАД НА ДРЖАВУ

ПРЕТЊА И НАПАД НА ПОЛИЦАЈЦА – ПРЕТЊА И…

Независни синдикат полиције је дубоко разочаран одлуком судије за претходни поступак у…