• 13 октобра, 2022
  • 2204

Саопштење Независног синдиката полиције

Саопштење Независног синдиката полиције

Поводом данашње објаве на порталу „Новости“ о полицијском хапшењу М. М., официра полиције Граничне полиције у Малом Зворнику, Независни синдикат полиције инсистира да свака служба Министарства унутрашњих послова, као и других државних органа, треба да ради посао из делокруга своје надлежности и у складу са Законом и расположивог доказима.
У тексту наведеног портала, констатује се, да је ухапшени официр полиције, по њиховим речима „отишао на маргини полиције и у репрезентативном синдикату“.

С` тим у вези једини репрезентативни синдикат у Министарству унутрашњих послова Републике Србије, Независни синдикат полиције, у коме је нажалост М.М. обављао функцију подпредседника Координационог центра Шабац обавештава јавност да се ограђује од поступака наведеног лица и тражи од надлежних служби да посао раде у складу са законом.
Нажалост, у сваком житу има кукоља.
Интересантно, а за нас као организацију, која представља огроман број запослених у МУП-а је да је ово поражавајуће, поготову, јер је доскорашњи председник Координационог центра НСП-а у Шапцу, и доскорашњи члан председништва Независног синдиката полиције, Одлуком Статутарне комисије НСП-а дана 06.07.2022. године, суспендован са свих функција у синдикату, а дана 13.07.2022. године на Ванредној седници Скупштине синдиката, исти је искључен из Независног синдиката полиције.
Независни синдикат полиције сходно Статуту штити и служи свим члановима, који часно, професионално и у складу са законом раде свој посао.
Од поступака људи који крену другом страном закона, овим Саопштењем НСП се ограђује и уједно обавештавамо све запослене да је НСП већ предузео и дисциплинкске мере у складу са Статутом НСП-а против нашег члана. Захтевамо да кривични поступак надлежне службе спроведу до краја, како се не би стварала ружна слика о МУП-а и о нашој синдикалној организацији, а поштујући и ону стару изреку „нико није крив док се не докаже супротно“.