• 20 септембра, 2022
  • 1053

Спортске игре у месту Римске Топлице и Радече

Спортске игре у месту Римске Топлице и Радече

У периоду од 15.09. до 17.09.2022.године у организацији Полицијског синдиката Словеније одржане су 16. Спортске игре у месту Римске Топлице и Радече. У веома пријатном амбијенту и уз веома добро расположење после паузе од 2 године због Вируса Ковид, поново су одржане спортске игре којима је присуствовало преко 800 колега из Министарства унутрашњих послова Словеније, као и Ministrica za notranje zadeve(Министаpка унутрашњих послова) Словеније магистар Tatjana Bobnar која је већ 30 година запослена у Министарству унутрашњих послова Словеније, и која је дугогодишњи члан наведеног синдиката, са тренутно замрзнутим чланством у синдикату због функције коју обавља.

Поред синдикалних колега из синдиката из региона Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Хрватске спортским играма су присуствовали и представници Независног синдиката полиције члан Надзорног одбора Ненад Миладиновић и члан Извршног одбора и председник Статутарне комисије Радисављевић Никола. Након отварања спортских игара делегација Независног синдиката полиције као и делегације синдиката из региона у пријатном амбијенту са колегама из Полицијског синдиката Словеније и Министарком унутрашњих послова Словеније Tatjana Bobnar разменили су искуства везана за синдикални рад и проблеме са којима се сусрећу у раду, како синдикати тако и запослени у Министарству, где је донет закључак да скоро исти проблеми муче све синдикате без обзора да ли се ради о синдикатима из земаља Европске уније или не.

 

Председник Полицијског синдиката Словеније Рок Цветко, министарка у Министарству унутрашњих послова Словеније Татјана Бобнер, Миладиновић Ненад и Радисављевић Никола

Председнику Полицијског синдиката Словеније колеги Rok Cvetku од стране делегације НСП поклоњена је и изузетно вредна и ретка публикација Српске академије наука и уметности на енглеском језику“Уметничко наслеђе српског народа на Косову и Метохији, историја, идентитет, угроженост, заштита“ како би исти могли што боље да разумеју положај Српског народа на Косову и Метохији, и значај територије Косова и Метохије за Републику Србију.

Овом приликом домаћину Полицијском синдикату Словеније, председнику Rok Cvetku, потпредседнику Andreju Kocbeku, као и свим представнцима Полицијског синдиката Словеније, захваљујемо се на изузетном гостопримству и лепом боравку у Словенији, са надом да смо Независни синдикат полиције и Министарство унутрашњих послова Републике Србије представили на најбољи и најлепши начин колегама из Словеније.

До поновног дружења, пуно успеха у даљем раду.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

Сличне вести

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

Срећан Аранђеловдан свим припадницима Специјалне антитерористичке јединице

У име Независног синдиката полиције желим да честитам славу Свети архангел Михаило,…
Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у малом фудбалу

Помен трагично погинулом колеги – Грофовски турнир у…

Помен трагично погинулом колеги на простору КиМ 1989 године Чизмадија Јаношу. Грофовски…
Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два мултифункционална уређаја

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској…

Руководство НСП СГ Стари Град донирало је полицијској станици Стари Град два…