25.11.2020

ДОПИС МИНИСТРУ – Спорна Одлука о утврђивању специфичних подручја на којима запослени у МУП-у раде под отежаним теренским условима

20. априла 2017.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
МИНИСТРУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Господину  др Небојши Стефановићу

Поштовани,

Дана 13.04.2017. године донели сте Одлуку о утврђивању специфичних подручја  на којима запослени у Министарству унутрашњих послова раде под отежаним теренским  условима.

Након увида у наведеној одлуци, и даље су остале исте општине које су биле и у претходној Одлуци од 11.01.2017. године,  осим права на исплату посебне накнаде коју су имали полицијски службеници из састава ИЈП у општинама  у којима су обављали  послове са већим степеном оптерећења на психофизичке и радне способности у трајању од 12 часова.

Стим у вези захтевамо да Одлуку коју сте донели дана 13.04.2017. године ревидирате у делу ангажовања и исплате, само где су полицијски службеници ангажовани непрекидно  дуже од 24 сата односно да полицијски службеници из састава ИЈП-а који раде под отежаним условима и даље припада посебна накнада  за рад у специфичним подручјима у износу од 1800 динара без обзира на временско ограничење.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ
Председавајући Председништва
Велимир Лукић

 

Корисни линкови