17.septembar 2021.

Čestitamo Dan i slavu svim pripadnicima Sektora za vanredne situacije!

Predsedavajući predsedništva Nezavisnog sindikata policije Veselin Nikolić čestitao je danas Dan Sektora za vanredne situacije svim pripadnicima ovog dela ministarstva. Nikolić je takođe čestitao i slavu vatrogasaca-spasilaca Kupina Neopaljiva.

avgust 2021. scena sa ovogodišnjeg gašenja požara na tari

Kolege iz SVS-a koje obavljaju jedan od narizičnijih a ujedno najplemenitijih poslova i ove godine su imale pune ruke posla. Jedni od najvećih požara u našoj zemlji zabeleženi su na Tari, Zlatiboru i u Beogradu u kineskom tržnom centru. Velikih požara je bilo i u drugim državama poput Grčke gde su naše kolege pritekle u pomoć.

Značaj ovog sektora je veliki a to se vidi i kroz ulaganja u kadrovskom i tehničkom smislu koja su iz godine u godinu sve veća. Podsećamo i da je krajem avgusta ministar nagradio 3.200 vatrogasaca jednokratnim povećanjem plata od 20 posto.

Danas je u Beogradu svečanom proslavom obeležen ovaj praznik, a tom prilikom je načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušiću ručio ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu zlatnu plaketu u znak zahvalnosti za pruženu podršku ovom sektoru.

ikona presvete bogorodice, kupina neopaljiva (zaštita od požara i groma)

Danas i sutra će se širom Srbije održati svečanost povodom ovog praznika gde će kolege iz SVS-a izvesti pokazne vežbe.

 

 

 

512
image_printPrint