25. jul.2021.

30 godina postojanja Nezavisnog sindikata policije

Juče je u Beogradu svečano proslavljen 30.rođendan Nezavisnog sindikata policije. Među mnogobrojnim gostima svečanost nam je uveličao svojim dolaskom i Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin i članovi Predsedništva NSP

Proslava jubileja je počela čitanjem istorijata Nezavisnog sindikata policije od osnivanja 1991.godine od strane preko mukotrpnog registrovanja sindikat 2001.godine do priznavanja poslodavca 2009.godine i prvog Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike 2011.godine, nakon čega su još dva kolektivnog ugovora potpisana sa poslodavcem a uvek sa novim i značajnim benifitima za policiju.

Nakon toga predsedavajući Predsedništva NSP Veselin Nikolić pozdravio je prisutne uz napomenu da svaki član treba biti ponosan na instituciju Nezavisni sindikat policije koja 30 godina vodi žestoku borbu za radno-pravni status zaposlenih.

Predsedavajući Predsedništva NSP Veselin Nikolić

Potom je predsedavajući Veselin Nikolić uručio prigodni pokloni ministru Aleksandru Vulinu koji se zahvalio na poklonu i obratio se prisutnima rekavši da Vlada Republike Srbije znatno ulaže u povećanje zarada zaposlenih u policiji gde smo ove godine već imali povećanje plata a očekuje se novo uvećanje zarada krajem godine. Takođe je istakao da se u policiji znatno ulaže na opremanje kako bi se poboljšali uslovi rada i svaki policajac bio prikladno odeven. Ministar Vulin istakao je da je povećao kvote upravama za nagrađivanje zaposlenih kako bi što veći broj kolega bio nagrađen za isticanje u poslu. Napomenuo je da su njegovom odlukom nagrađeni svi vatrogasci sa po 20% uvećanja zarade, a takođe su nagrađeni i svi zaposleni na upravnim poslovima. Ministar je naglasio da borba protiv organizovanog kriminala mora biti prioritet svima nama i da će se na tome najviše raditi kako bi svaki građanin bio još bezbedniji.

Zatim su uručeni prigodni pokloni gostima iz regiona nakon čega je nastavljena proslava uz muzički program.
Slike sa 30.rođendana sindikata možete pogledatu u našoj foto galeriji na sajtu.

Vaš NSP

2.635
image_printPrint
Share this post on: