Još samo par dana je ostalo do početka Trećih sportskih igara u organizaciji našeg sindikata. Letimičnim pogledom na broj učesnika ali i na ostale elemente koje čine ovu manifestaciju vidi se da je u pitanju najozbiljniji i najmasovniji sportsko – rekreativni događaj u godini u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova.  Iz godine u godinu rukovodstvo sve više pažnje poklanjaorganizovanju igara tako da za rezultat imamo povećano interesovanje za učešćem. Iako cilj igara nije samo nadmetanje u sportu nego i druženje članova iz cele Srbije ali i njihovih mnogobrojnih gostiju iz inostranstva, ipak među učesnicima postoji ne mali broj kolega sa vrhunskim sportskim rezultatima koji bi bez problema mogli uniformu da zamene dresom reprezentacije! Jedan od njih je i Rade Panić iz PU Jagodina. Rečeno mi je da je kolega Panić bodibilder te pomislih da ne bi loše bilo da napišem par reči o njegovim uspesima kao uvod u početak igara. Mislio sam da napišem da je podigao par tegova, osvojio par medalja i to je to. Dobro, malo preterujem, ipak ni profesionalno bildovanje nije za šalu a pogotovo kada ste vicešampion na nekom od takmičenja. Ogromna volja i disciplina kao i u svakom sportu je potrebna da bi ste bar neke zapaženije rezultate postigli. Međutim kada videh šta je ovaj čovek postigao ne samo u bodibildingu, nisam se baš obradovao zadatku jer se ispostavilo da je Panić značajne uspehe osim u tom sportu postigao i u fudbalu, košarci, atletici, karateu, džudou, džiudžici, streljaštvu! I sada šta činiti? Pisati feljton o Panićevoj karijeri ili prosto napraviti tabelu i popisati šta je sve osvojio? Ni jedno ni drugo nije moguće ali ću ipak u narednih par rečenica pokušati da vam predstavim uspehe ovog Supermena kako ga mnogi zovu. Panić je karijeru počeo igrajući košarku za KK Sinđelić gde je dve godine za redom završio kao najbolji strelac. Nakon toga košarkaški dres menja za fudbalski pa u mesto za KK Sinđelić nastupa prvo za FK Sinđelić a potom i FK Jagodina. Završivši Fakultet za fizičku kulturu, Panić je upisao postdiplomske studije na odseku za borilačke sportove. Titulu majstora u džudou stiče 1991. godine a od 1994. godine je nosilac crnog pojasa u karateu. Član Asocijacije praktičnih strelaca Panić postaje od 2000. godine.

Kao član atletskog kluba Vožd nebrojeno puta je učestvovao u višebojevima i krosevima a nagrade je poneo i na Krosu RTS-a 2007. i 2008. godine. Aprila 2009. godine u Novom Sadu nastavlja sa uspesima u borilačkim sportovima dostignuvši vrhunac karijere u tom segmentu i stiče internacionalno majstorsko zvanje u džiudžicu 1. dan! Na svetskom prvenstvu u fitnesu i bodibildingu u Francuskom gradu Mentonu Panić osvaja drugo mesto u kategoriji Mister fitnes i bodibilding!    Na takmičenju je učestvovalo 160 takmičara ispred 25 reprezentacija a sve to podeljeno u 10 kategorija. Osim pomenute titule Supermen je postao jedan od retkih takmičara koji je sedam puta za redom bio učesnik svetskih prvenstava. Oktobra 2010. na prvenstvu Srbije u fitnesu i bodibildingu održanom u Pančevu, Panić je poneo vicešampionsku titulu u kategoriji „bodi klasik seniori“.  Vredi i pomenuti i bronzanu medalju osvojenu u Beogradu na međunarodnom takmičenju u bodibildingu u kategoriji do 80kg.

Nadam se da sam vam bar približno predstavio neverovatnu sportsku karijeru Radeta Panića – Supermena i da će nam njegova upornost i trud biti podstrek da se i sami aktivnije posvetimo bilo kom sportu jer će se onda i drugi problemi kojih ima skoro svako na pretek lakše rešavati. Šlag na tortu ovoj priči je i podatak da je kolega Panić dugogodišnji član Nezavisnog sindikata policije!

PS. Ipak sam na kraju napravio tabelu u kojoj možete videti deo sportskih dostignuća našeg Supermena

KošarkaPrvotimac KK Sinđelić
Dve godine za redom najbolji strelac
FudbalPrvotimac FK Sinđelić
Prvotimac FK Jagodina
Mali fudbalTurnir MUP-a u malom fudbalu 2007 – Najbolji strelac
StreljaštvoČlan Asocijacije praktičnih strelaca
Treće mesto u ekipnom takmičenju – disciplina Pištolj precizno gađanje
Instruktor za službeni pištolj CZ 99
KarateNosilac crnog pojasa
Dobitnik plakete Karate saveza Srbije za podsticaj, razvoj i unapređenje karate sporta u školama
DžudoMajstor džudoa
DžiudžicuMajstorsko zvanje džiudžicu 1. dan
AtletikaNagrade Krosa RTS 2007. i 2008. godine
Fitnes i BodibildingDrugo mesto na svetu!
Sedam puta za redom učesnik svetskih prvenstava
Vicešampion Srbije
Bronza na međunarodnom takmičenju (kategorija do 80kg)
Organizator za fizičku obuku u PU JagodinaDiploma MUP-a kao najbolji izvođač fizičke obuke
Dobitnik Zlatne značke Skupštine opštine za bezbednost u saobraćajuDobitnik Oktobarske nagrade Jagodine za zasluge u sportuInstruktor skijanjaInstruktor plivanja

Autor: Petar Radojčić

83
image_printPrint