25.08.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Uveden SOS telefon za policajce

22. decembra 2017.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije otvorilo je SOS telefon za policajce za hitnu psihološku pomoć u izuzetno stresnim situacijama.

Strukovno udruženje policije navodi da je reč o telefonskoj liniji koja je dostupna neprekidno, sedam dana u nedelji, a uvedena je u okviru Odeljenja za psihološku prevenciju i selekciju MUP-a Srbije.

Hitna psihološka pomoć namenjena je zaposlenima MUP-a koji pomišljaju na samoubistvo, nameravaju da počine nasilje u porodici ili drugi oblik nasilja, za one koji su doživeli gubitak člana porodice ili bliske osobe ili su doživeli razočaranje visokog intenziteta.

Takođe ga mogu koristiti i ljudi koji se osećaju izrazito tužno, nesrećno, uznemireno, bespomoćno ili očajno.

„Zamišljeno je da uloga psihologa i socijalnog radnika bude da pruži prvu psihološku pomoć zaposlenima u izrazito stresnoj situaciji a ne da rešava konkretne probleme“, navodi se u saopštenju. 

Strukovno udruženje policije dodalo je da za sva pitanja koja nisu iz domena hitne psihološke podrške u izrazito stresnim situacijama zaposleni mogu zakazati razgovor s psihologom ili socijalnim radnikom u prostorijama Odeljenja za psihološku prevenciju svakim radnim danom.

Izvor: Mondo

Korisni linkovi