26.01.2020

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Tokom prošle godine na srpskim putevima poginula 531 osoba

9. januara 2020.


Hačelnici Uprave saobraćajne policije i Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Arsov i Miljan Stanojević obišli su na terenu pripadnike ovih uprava i zahvalili im se na danonoćnom radu tokom cele godine, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

„Prošle godine smo imali najmanji broj poginulih u saobraćajnim nezgodama od kada se prati stanje bezbednosti saobraćaja na našim putevima. Ipak, naš cilj je da broj povređenih i poginulih što više smanjimo. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da se savesno ponašaju, da poštuju saobraćajne propise, jer je to jedini i pravi način da niko ne bude povređen i da se svi osećamo sigurno i bezbedno u saobraćaju“, poručio je Arsov.

On je rekao da je prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginula 531 osoba što je za 3 odsto manje u odnosu na 2018. godinu. Takođe, povređeno je i za oko 6,5 posto manje osoba u saobraćajnim nezgodama.

Arsov je obišao pripadnike saobraćajne policije koji patroliraju u Beogradu kao i „presretače“ i najavio je da će saobraćajna policija i ove godine uz preventivan rad imati i mnogobrojne akcije.

Načelnik Uprave granične policije Miljan Stanojević istakao je da je 72 miliona putnika prešlo naše granične prelaze u prethodnoj godini.

„Zahvaljujem se svim pripadnicima granične policije koji predano rade tokom cele godine što pokazuju i odlični rezultati. U godini iza nas na srpskim granicama zaplenjeno je 2,6 tona narkotika“, naglasio je Stanojević nakon obilaska Graničnog prelaza Batrovci.

On je podsetio i da granični policajci svakodnevno obezbeđuju državnu granicu i da su na usluzi građanima i putnicima na svim graničnim prelazima u našoj zemlji.

Izvor: Politika

Korisni linkovi