24.03.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

Stefanović: Za napade na policajce najoštriji odgovor države

10. marta 2018.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, povodom novog slučaja napada na policijske službenike, koji su uprkos tome uspeli da spreče pokušaj krađe u Boru, izjavio je da će predložiti što hitnije izmene zakona kojim će se pooštriti kazne za napade na pripadnike MUP-a.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, povodom novog slučaja napada na policijske službenike, koji su uprkos tome uspeli da spreče pokušaj krađe u Boru, izjavio je danas da će predložiti što hitnije izmene zakona kojim će se pooštriti kazne za napade na pripadnike MUP-a.

„Svaki napad na policajce mora biti najoštrije sankcionisan i u tom smislu ćemo predložiti Ministarstvu pravde promene zakona koji će značiti oštrije kažnjavanje svih onih koji se drznu da tako nešto učine. Svaki napad na policajca treba da dobije najoštriji odgovor države, zato što je napad na policiju, napad na Srbiju“, rekao je Stefanović.

Ministar je kazao da želi da pruži punu podršku pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji obavljaju možda najteži posao u Srbiji.

„Njihove intervencije često prati velika opasnost i policajci rizikuju živote prilikom svakog izlaska na teren. Zato dajem punu podršku svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji svakodnevno intervenišu, koji čuvaju javni red i mir i koji se svojim radom trude da Srbija bude maksimalno bezbedna“, istakao je ministar Stefanović.

Izvor: Novosti

Korisni linkovi