17.10.2018

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

Saopštenje za članove NSP i ostale zaposlene u MUP-u koji su podneli zahtev za solidarnu pomoć

14. novembra 2017.

Juče je Komisija za proveru ispunjenosti uslova za dodelu solidarne pomoći održala je sastanak sa početkom u 12,00 časova, u sastavu: lekar specijalista medicine rada dr Radmila Gajić, policijski savetnik Nataša Đukanović, zamenik načelnik Odeljenja za zarade i beneficije, Vladimir Velkovski samostalni inspektor Odeljenja za finansijko računovodstvene poslove, Veselin Nikolić, predstavnik NSP i predstavnik drugog reprezentativnog sindikata PSS Zoran Andijević i Mladen Kalanja zapisničar.

Policijski savetnik Nataša Đukanović saopštila nam je, da su urađena rešenja 766 radnika MUP koji su podneli zahtev za dobijanje solidarne pomoći po osnovu smrti bližeg srodnika i da će ista biti u narednih par dana prosleđena Sektoru za finansije.

Zamenik načelnik Odeljenja za zarade i beneficije, Vladimir Velkovski samostalni inspektor Odeljenja za finansijko računovodstvene poslove saopštio nam je da će se odmah početi sa isplatom po ovom osnovu čim rešenja stignu do njih.Tako da možemo zaključiti da su svima predati zahtevi za solidarnu pomoć po osnovu rođenja deteta i smrti bližeg srodnika za period od 01.01. do 01.10.2017.godine završeni.

Policijski savetnik Nataša Đukanović iznela je činjenicu da imamo oko deset predmeta gde su dva pripadnika MUP (brat i sestra ili otac i sin) podneli zahtev po istom osnovu. Ona je takođe istakla, da što se tiče pravne strane i jedan i drugi imaju pravo da ostavare solidarnu pomoć po istom osnovu. Predstavnici sindikata kao i lekar specijalista medicine rada dr Radmila Gajić su se takođe složili sa tim, protiv je bio samo Vladimir Velkovski.

Komisija će u narednom periodu raditi predmete po osnovu duže i teže bolesti. Lekar specijalista medicine rada dr Radmila Gajić saopštila je da su doktori već završili sve zahteve po osnovu duže i teže bolesti koji su predati do 15.05.2017.godine.

Sledeći sastanak komisije zakazan je za 27.11.2017.godine.

Član  Predsedništva
Veselin Nikolić

Korisni linkovi