24.07.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Protestima pokušavaju da prikriju istinu

19. februara 2019.

Nezavisni sindikat policije je danas, nakon više od tri godine, uputio inicijativu nadležnima za preispitivanje reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije. Već duži period sumnjamo da PSS ima 15% članova od ukupnog broja zaposlenih u MUP-u što je jedan od preduslova za status reprezentativnosti.

Zašto dozvoliti nekome da ima ista prava pred poslodavcem kao i mi ako za to ne ispunjava uslove? Zašto je glas nas koji imamo skoro tri puta više članova iste važnosti kao i njihov? Jednostavno želimo da znamo da li PSS ima dovoljno članova ili ne i na to po zakonu imamo pravo.

Ubrzo se ispostavlja da su naše sumnje bile opravdane jer je PSS samo par sati nakon podnete inicijative pozvao svoje članove na proteste zbog „progona, pritisaka…“. Progon i pritisak samo zato što želimo da znamo koliko imaju članova?! Što želimo da znamo da li vas ima 10 ili 10.000? Po njima ne bi niko nikada trebao da ustanovljava broj članova jer bi to odmah bio „progon“. A šta da je situacija obratna tj da PSS ima tri puta više članova od nas? Da li bi se i tada držali takvih principa?

Ovim putem pozivamo članove PSS-a da traže tj. prihvate utvrđivanje reprezentativnosti, da se prebroje članovi i da time izbegnu da budu dovedeni u zabludu od strane svog rukovodstva koje očigledno zamenom teza pokušava da izbegne da istina izađe na videlo. Po njima bi izgleda najbolje bilo da se niko nikada ne prebraja, da reprezentativnost ima ko hoće bez obzira da li ih ima 10 ili 10.000.

U prilogu ovog teksta objavljujemo i podnetu inicijativu gde se jasno vidi da je naš zahtev potpuno legitiman.

Korisni linkovi