20.02.2020

Broj članova

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Prihvaćena inicijativa Nezavisnog sindikata policije USKORO BESPLATNO SNIMANJE MAMOGRAFOM ZA SVE ZAPOSLENE ŽENE U MUP-U!

23. aprila 2019.

Prošle nedelje su Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut i MUP RS potpisali Memorandum o saradnji u cilju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Obezbeđen je mobilni mamograf a snimanje će biti besplatno kako za zaposlene u MUP-u tako i za članove njihovih porodica!

Potpredsednica NSP KC DSNM Svetlana Miladinov je inicirala i u velikoj meri doprinela da se ova akcija sprovede u delo. Veliki trud i vreme bili su potrebni da se Svetlanina inicijativa sprovede u delo a na tom putu su joj kako sama kaže najviše pomogli Predsedavajući Predsedništva NSP Velimir Lukić, pomoćnik ministra Katarina Tomašević i načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević bez kojih bi cela akcija daleko duže trajala a najverovatnije bi na kraju ostala mrtvo slovo na papiru.

Bolje sprečiti nego lečiti, kaže poslovica a pregled mamografom je jedan od najboljih načina za to kaže Miladinov. Godinama sam član Nezavisnog sindikata policije a od nedavno sam i na funkciji potpredsednika koordinacionog centra pa sam htela da iskoristim iskustvo i položaj i time doprinesem radu sindikata i pomognem koleginicama. Iako sam u početku htela da akciju sprovedem samo na nivou koordinacionog centra jer sam bila svesna da bi i za to trebalo dosta truda, vremenom sam primetila veliko interesovanje i koleginica iz drugih grupa kao i van sindikata pa sam odlučila da celu priču proširim na ceo MUP. Zadovoljna sam što sam promenila odluku iako nije bilo lako ali će sada sve koleginice iz cele Srbije imati priliku da se pregledaju rekla je Miladinov.

Svetlana Miladinov

Akcija bi trebalo da počne 06. maja a za koleginice iz unutrašnjosti MUP je organizovao prevoz do Beograda kao i svaku drugu podršku u smislu uslova rada i logistike. U prilogu objavljujemo depešu MUP-a kao i Memorandum o saradnji kako bi ste mogli da se detaljnije upoznate sa akcijom.

Naš sindikat i ovim putem pohvaljuje našu članicu i koleginicu Miladinov uz poruku i svim ostalim funkcionerima i članovima sindikata da i sami iniciraju slične akcije koje će ne samo doprineti ugledu Nezavisnog sindikata policije kao najvećeg u Ministarstvu nego će biti na opšte dobro našim članovima ali i onima koji to nisu.

Korisni linkovi