24.01.2020

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Potpisan ugovor Nezavisnog sindikata policije i Megatrenda! ČAK 50% POPUSTA NA ŠKOLOVANJE!

8. maja 2018.

Svima nam se više puta desilo da razočarani i ljuti izađemo iz neke radnje jer su nam u reklamama obećavali velike popuste a na licu mesta situacija je bila sasvim drugačija. Navodno je rasprodata baš ta roba ali imaju nešto u zamenu, ili se prethodno toliko napumpaju cene da taj navodno veliki popust na kraju cenu robe dovede do realnog nivoa tako da ni tada praktično ništa niste uštedeli.

Ipak, postoje veliki popusti koji su sasvim realni a jedan takav je juče ugovoren između Nezavisnog sindikata policije i Megatrenda. Nezavisni sindikat policije i Megatrend potpisali su ugovor koji garantuje članovima našeg sindikata i članovima njihove uže porodice popust za svaku godinu studiranja od neverovatnih 50% a sve to na 12 mesečnih rata!

Juče je u prostorijama ovog Univerziteta njegov osnivač i vlasnik prof. dr Mića Jovanović sa svojim saradnicima, pozdravio predstavnike Nezavisnog sindikata policije rekavši da je zadovoljan pređašnjom saradnjom sa našim sindikatom koja je trajala do pre četiri godine. Pozitivno iskustvo koje je stekao u tom periodu bilo je jedan od osnovnih razloga ne samo za potpisivanje novog ugovora nego i za ovako veliki popust koji se nudi našim članovima.

Verujem da je saradnja na Nezavisnim sindikatom policije mogla da traje do danas da nije bilo nekih grešaka sa naše strane u smislu organizacije nastave. Sada su uslovi neuporedivo bolji, imamo sjajnu ekipu profesora, tako da verujem da će ova obnova saradnje biti efikasnija a maksimalnu pažnju ćemo posvetiti budućim studentima iz Nezavisnog sindikata policije rekao je dr Jovanović.

  Na fakultetima Megatrend univerziteta organizovane su strukovne i akademske, kao i specijalističke, master i doktorske studije iz više akademskih i naučnih     disciplina (biznis, međunarodna ekonomija, menadžment, umetnost i dizajn, kultura i mediji, biofarming, državna uprava i administracija, kompjuterske nauke)

Prisutnima se kratko obratio i Predsedavajući Predsedništva NSP Velimir Lukić koji se zahvalio ispred sindikata na poverenju i na izuzetnim uslovima kojima se nude ne samo našim članovima nego i članovima njihovih porodica. Širok spektar obrazovanja koje nudi Megatrend nam itekako odgovara a posebno u oblasti prava i ekonomije rekao je Lukić.

Lukić je rekao i da je Nezavisni sindikat policije uspeo da putem Posebnog kolektivnog ugovora sa poslodavcem obezbedi plaćeno odsustvo za školovanje od 10 radnih dana za policijske službenike, odnosno 7 radnih dana za državne službenike. Pored svih povoljnosti koje ćemo današnjim ugovorom obezbediti našim članovima, verujem da su i ove stavke dodatni motiv za upis na Megatrend jer će itekako pomoći u školovanju naših članova i kolega istakao je Lukić.  

PKU za policijske službenike

član 23:

Policijskom službeniku može da se odobri plaćeno odsustvo u slučaju stručnog usavršavanja po sopstvenoj inicijativi za polaganje stručnog ili drugog ispita u trajanju od jednog dana.

Plaćeno odsustvo iz stava 1. ovog člana može se koristiti u toku kalendarske godine u ukupnom trajanju do 10 radnih dana.

PKU za državne organe

član 14 tačka 3 i 9:

3) polaganje stručnog ispita koji je obavezan uslov za rad na radnom mestu na koje je raspoređen – do 7 radnih dana

9) polaganje ispita u okviru stručnog usavršavanja ili obrazovanja – po 1 radni dan, a najviše do 7 radnih dana u toku kalendarske godine.

Za kraj napominjemo da se pod članovima uže porodice iz ovog ugovora podrazumeva supružnik i deca. Takođe je važno napomenuti da će se prilikom upisa u svaku narednu godinu fakulteta tražiti dokaz o članstvu u Nezavisnom sindikatu policije kako bi se izbegle zloupotrebe koje smo ranije imali a to je da se pojedinci učlane u sindikat i da im to omogući upis na fakultet sa popustom a onda se vrlo brzo isčlane iz sindikata. Drugi razlog je motiv koje članstvo u našem sindikatu pruža.

Ugovoreno je i da u slučaju isčlanjenja, bivši član vrati novac dobijen popustom, odnosno da plati pun iznos školarine kao uslov za nastavak studiranja.

Megatrend univerzitet danas čine 12 fakulteta, program studija na daljinu i Institut za nove tehnologije. Polaznicima se pruža obrazovanje na 8 kampusa u 6 gradova Srbije (Beograd, Zaječar, Bačka Topola, Požarevac, Valjevo, Vršac). Nakon skoro 30 godina kontinuiranog rada u oblasti visokog obrazovanja, naš univerzitet broji desetine hiljada aktivnih i svršenih studenata, na svim nivoima akademskih i naučnih zvanja

Na sastanku je ispred Nezavisnog sindikata policije prisustvovao i član predsedništva Miomir Vojinović a ispred Megatrenda zamenik rektora Dragan Đurđević, prorektor za odnose sa javnošću Milivoje Pavlović, dekan za kulturu i medije Dragan Nikodijević, prof. dr Živko Kulić, prof. dr Predrag Jelenković, prof. dr Slobodan Stamenković.

Ugovor možete pročitati ovde a za kraj vam poručujemo da ne propustite ovu jedinstvenu priliku i iskoristite još jednu u nizu privilegija koju vam nudi članstvo u NSP-u. Naravno da poziv važi i za sve ostale kolege koji bi želeli da nam se pridruže i postanu deo najvećeg sindikata u ministarstvu!

Korisni linkovi