24.03.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

POLICAJAC RANIO PROVALNIKA U BORU – NSP stao u odbranu kolege!

10. marta 2018.

Mediji su danas objavili incident koji se sinoć desio u Boru kada je naš kolega prilikom intervencije ranio I.S (30). Nakon prijavljene provale, patrola se uputila na lice mesta i zatekavši osumnjičenog naredila mu da izađe iz objekta Šumske uprave Bor u kome se nalazio. Umesto da mirno izađe i da se preda, osumnjičeni je nasrnuo na policajca isprskavši ga biber sprejom! Kolega puca i teško ranjava provalnika ne znajući da li i on ima vatreno oružje spreman da ga upotrebi.

Jasno je da je u pitanju više nego opravdan čin odbrane i da bi bilo koji drugi potez kolege bio rizičan kako po njegov tako i po život ostalih kolega iz patrole. Predsednik KC Bor Miša Avramović rekao nam je da je ovaj koordinacioni centar Nezavisnog sindikata policije odmah angažovao advokata koji će zastupati pomenutog kolegu i da sindikat u potpunosti stoji iza svog kolege i člana.

Izjavu nam je dao i predsedavajući Predsedništva NSP Velimir Lukić koji je rekao da sindikat insistira da država uzme u obzir da naš kolega nije pucao iz hira nego tek nakon preduzimanja nužnih koraka prilikom intervencije.

Takođe saznajemo da je provalnik višestruko osuđivan za razna krivična dela a najteži je bio slučaj ubistva 2014. godine!

Izjavu direktora policije Vladimira Rebića povodom ovog slučaja možete pročitati ovde na sajtu.

Korisni linkovi