08.04.2020

Broj članova

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Počeo sa radom besplatan pregled mamografom LUKIĆ: POKAZALI SMO KOLIKO NAM JE STALO DO ZDRAVLJA NAŠIH KOLEGINICA

8. maja 2019.

Na inicijativu Nezavisnog sindikata policije a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje dr Milan Jovanović Batut, danas je počeo sa radom pregled mobilnim mamografom za sve zaposlene žene u MUP-u.

Naš sindikat je predstavljao Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić koji je pozvao sve koleginice na pregled mamografom Zajedničkom akcijom smo pokazali koliko nam je stalo do zdravlja naših koleginica. Nezavisni sindikat policije ovom prilikom poziva i kolege da insistiraju na pregledu mamografom kod svojih supruga, majki… znajući koliko je sama preventiva bitna za zdravlje rekao je Lukić.

Pored Lukića prisutnima se obratila i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević koja se zahvalila Ministarstvu zdravlja, Institutu za javno zdravlje dr Milan Jovanović Batut i Nezavisnom sindikatu policije koji su omogućili da se ovaj izuzetno važan projekat za zdravlje pripadnica Ministarstva unutrašnjih poslova sprovede. Tomašević je dalje napomenula da će pregled moći da obave sve žene zaposlene u policiji starije od 45 godina, kao i članovi porodica pripadnika MUP-a.

Na svečanom otvaranju bila je i direktor Instituta za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut Verica Jovanović koja je navela da se prema podacima Instituta godišnje registruje oko 4.000 žena koje obole od raka dojke, od kojih oko 1.600 premine.

Rak dojke je vodeća maligna bolest obolevanja i takva epidemiološka situacija obavezuje sve sektore u državi kada je u pitanju odgovornost prema zdravlju, rekla je Jovanović i ukazala da pri otkrivanju raka dojke u ranoj fazi bolesti u 80 odsto slučajeva dolazi do izlečenje i očuvanje kvaliteta života zdravlja žena.

Među prisutnima su bili prisutni i Pomoćnik ministra zdravlja Vesna Knjeginić, načelnik Uprave za vanredne situacije za Beograd Rade Milošević i Potpredsednica NSP KC DSNM Svetlana Miladinov (na fotografiji) koja je praktično i započela celu kampanju o čemu smo pisali krajem aprila.

Još jednom napominjemo da se mobilni mamograf nalazi u centru Uprave za vanredne situacije u Beogradu u ulici Mije Kovačevića. Akcija će trajati više od dva meseca i očekuje se oko 6.000 pregleda za to vreme.

Ovde možete pogledati fotografije koje smo danas zabeležili tokom otvaranja, a klikom na ovaj link pogledajte video zapis.

Poštovane koleginice ne propustite priliku i dođite na pregled koji je od velikog značaja za vaše zdravlje i zdravlje vaših bližnjih!

Korisni linkovi