24.07.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Otvoreno pismo Veljku Mijailoviću

10. aprila 2019.

Nakon što je u skladu sa zakonom utvrđeno da „sindikat“ ktitora i mecene Veljka Mijailovića, koji je sve samo ne sindikat koji se bori za prava zaposlenih u MUP-u, masovno izgubio članstvo i pao ispod nivoa neophodnog za reprezentativnost, ktitor mecena i ljubitelj udobnog života, kafane i fotelje, gospodin Mijailović, već dugo izbegava da se vrati u uniformu. Oblači vijetnamke po uzoru na svog saborca Vuka Jeremića, reklamira se kao govornik na protestima protiv vlasti, vežba javne nastupe, putuje po Srbiji kao putujući cirkus, ali – ne u patroli, ne na terenu, ne kao pripadnik policije – kao političar!Super ti je Veljko taj moto „Uvek uz narod – uvek za narod“. Jesi to smislio kad si navlačio policajce da protivzakonito uplaćuju osiguranje da bi posle kupili stanove po „povoljnim cenama“ pa ih ispalio? Ili možda kad ste trošili pare od članarina sindikata na jagnjetinu? Možda onda kad su ti puna usta bila socijalne pravde i neutralnosti, dok si gurao svoju zastavu pored zastava opozicije i držao političke govore? Ili onda kad si bacao sindikalne pare na fejslifting? Kad si iznajmljivao sale, prostorije na Zelenom vencu, vozio službena kola, trošio bahanalno sindikalne pare? Uz koji si ti narod? Uz svoje ortake koji se sad drže kao pijavice uz tebe i grcaju samo da se ne vrate na posao, jer su zaboravili i kako izgleda policija ?!

Ne bori se za policajce iz fotelje. Ne bori se tako što se proklamuješ kao opozicija, a hoćeš da budeš reprezentativan sindikat. Da primaš uvećanu platu, voziš nova službena kola koja su nabavljena za celu Srbiju, nosiš novu uniformu (a, da, ti nećeš u uniformu), koristiš novu opremu … uostalom, šta znači „Proći će i vaše vreme“? Je li to pretnja? Kome, Veljko? Jesi tako govorio i onda kada si mogao da radiš sve što si hteo i kada si bio car u fotelji koji je podmetao pristupnice svakome ko zadje u tvoje fensi, klimatizovane prostorije na Zelenjaku u kožnoj garnituri?

Smešno je sve ovo. Postaje uvredljivo po sve nas. Prestani da nam vređaš inteligenciju i lati se posla. Ti si policajac. Ponašaj se kao policajac. Nas politika i političarenje ne zanima.

Korisni linkovi