22.10.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Osuda izjave Dragana Đilasa povodom intervencije žandarmerije

18. marta 2019.

Nezavisni sindikat policije osuđuje jučerašnju izjavu Dragan Đilasa u kojoj pored ostalog komentariše i intervenciju žandarmerije u RTS-u i navodi da Takva jedinica u slobodnoj Srbiji neće moći da postoji.

Podsećamo gospodina Đilasa da je žandarmerija sastavni deo bezbednosnih snaga mnogih evropskih zemalja čiji je prevashodni zadatak uspostavljanje javnog reda i mira. Žandarmerija je u Srbiji osnovana 1861. godine i funkcionisala je do kraja 2. svetskog rata da bi se 2001. godine ova jedinica ponovo formirala. Osim ovih i mnogih drugih razloga zbog kojih smatramo izjavu gospodina Đilasa neprimerenom jednom političaru, poseban razlog je i funkcionisanje i nedovođenje u pitanje opstajanje ove jedinice u vreme dok je gospodin Đilas bio na vlasti. Malo je licemerno da je žandarmerija dobra samo kada to njemu odgovara.

Činjenica je da je ulaskom  demonstranata u RTS narušen javni red i mir. Činjenica je da posao žandarmerije, kako smo već naveli, da uspostavi red i mir. Na koji način to zamišljate da se izvede ako reč ne pomaže?

Mi iz Nezavisnog sindikata policije imamo samo reči hvale našim kolegama iz Žandarmerije na maksimalno tolerantnom i profesionalnom postupanju.

Korisni linkovi