11.12.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Održan sastanak SATIT-a, Direkcije policije i Nezavisnog sindikata policije – ZA SVAKOG POJEDINAČNO OD 220 ZAPOSLENIH KOLEGA NA POSLOVIMA KRIPTOZAŠTITE ĆE SE NAĆI POVOLJNO REŠENJE!

26. novembra 2019.

Danas je u službenim prostorijama SATIT-a sa početkom u 13 časova održan sastanak sa pomoćnikom ministra,  načelnikom sektora Slobodanom Nedeljkovićem, i njegovim saradnicima,  pomoćnikom direktora policije Zvezdanom Radojkovićem  i predstavnicima Nezavisnog sindikata policije. Povodom izmena načina rada u komuniciranju u okviru organizacionih jedinica ministarstva a u vezi rešavanja radno-pravnog statusa zaposlenih na poslovima kriptoobrade i kriptozaštite. Izmene načina rada u osnovi prouzrokuje prestanak potrebe za ovim radnim mestima ali zaposleni na ovim radnim mestima neće biti tehnološki višak već će im se u skladu sa sadašnjim radnim mestima pronaći odgovarajuća radna mesta u okviru samog Sektora ili u drugim org.jedinicama MUP-a. Radno pravna sigurnost biće svima obezbeđena.

U skladu sa tim, svi će biti anketirani od strane svojih rukovodilaca na koja radna mesta bi želeli da pređu a dobar deo anketiranih ima želju da pređe u Direkciju policije gde postoji potreba za ljudstvom. I dalje će postojati  potreba za radnim mestima tehničkog smera u  samom SATIT-u koja će u sebi objedinjavati kako  tehničko održavanje postojećih sistema i aplikacija tako i administriranje i održavanje novog depešnog sistema koji će biti uveden.

U vezi prelaska u Direkciju policije u statusu OSL što podrazumeva i USO 2 moći će samo u slučaju da ispune tražene uslove.

Zaključci sastanka:

  • Preraspoređivanja će biti u skladu sa školskom spremom i prvo će se tražiti adekvatna mesta u okviru SATIT-a, uglavnom će se tražiti da radnici ispunjavaju uslov da imaju tehničke škole, vezano za IT škole i eletrotehničke struke,
  • Ostali radnici koji nemaju škole koje odgovaraju mestima predviđenim u SATIT-u biće im ponuđena radna mesta u okviru Direkcije policije, načelnici policijskih uprava će sa svakim ponaosob razgovarati u vezi mogućih promene radnih mesta,
  • U martu mesecu 2020.godine biće deljena rešenja, ko dobije rešenje u direkciji policije prelazi odmah na to radno mesto, ko dobije rešenje u okviru SATIT-a dobiće rešenje za novo radno mesto s tim što će raditi na sadašnjim radnim mestima do gašenja sistema.

U skladu sa dinamikom rešavanja radno pravnog statusa radnika KZ biće periodično održavani sastanci sa načelnikom SATIT-a i predstavnicima Direkcije policije.

Na kraju sastanka načelnik Nedeljković je uputio sledeću poruku kolegama koje rade na poslovima kriptoobrade i kriptozaštite

Većina zaposlenih je ranije radila u policiji, završila Kamenicu, tako da mogu da se pronađu u budućnosti ponovo u policijskom poslu. Sada će se faktički više od pola njih vratiti u policiji, gde su i bili do pre dve godine, čime se poklopila njihova lična želja sa policijom a sve uz saradnju i pomoć Sektora SATIT.

Što se ostalih tiče, poručujem im da ćemo prema dogovorima i zaključcima koje smo imali u poslednje dve godine na sastancima sa njihovim predstavnicima, za svakog zaposlenog obezbediti isti koeficijent koji su imali. Verujem da će oni koji se odluče da ostanu u našem sektoru biti zadovoljni kako primanjima i mogućnošću daljeg napredovanja tako i uslovima rada uopšte. Jedino što ne možemo da obezbedimo je USO 2 status koji su imali do sada, jer ga ni ostali radnici našeg sektora nemaju.

Oni koji su dugo radili na depešnom sistemu i koji su blizu penzija, dobiće radna mesta koja će im omogućiti da se penzionišu na osnovu svog dosadašnjeg rada u MUP-u.

Na kraju bih ponovio da nijedan čovek neće biti zapostavljen, nego će kroz ličnu komunikaciju sa najvišim rukovodiocima SATIT-a i Direkcije policije biti u mogućnosti da dobrim izborom za koji se lično odluče budu zadovoljni  rekao je Nedeljković.

Korisni linkovi