19.08.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Odgovor državnog sekretara MUP-a Milosava Miličkovića na neistine PSS-a o navodnom smanjenju zarada zaposlenih u MUP-u

10. avgusta 2018.

Povodom navoda Policijskog sindikata Srbije da će se za pojedina radna mesta u MUP-u smanjiti zarade, objavljujemo u celosti odgovor državnog sekretara MUP-a Milosava Miličkovića.

Na brojne neistine Policijskog sindikata Srbije, koje su izrekli prethodnih godina, nisam želeo da reagujem, jer su i policijski službenici i građani Srbije shvatili da njihova saopštenja nisu bazirana na tačnim činjenicama.

Međutim, nakon poslednjih neistina PSS-a da će policijskim službenicima i drugima koji su zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova biti smanjene plate, pozivajući se na preporuke Fiskalnog saveta, prinuđen sam da reagujem, jer je cilj ovih neistina da se izazove uznemirenje među zaposlenima.

Predlog Fiskalnog saveta ne samo da nije obavezujući za Vladu Srbije, već neće biti ni prihvaćen. Kao i prethodnih godina plate u Ministarstvu unutrašnjih poslova će nastaviti da se povećavaju i to ne samo u ovoj, već i narednoj godini.

Više je nego jasno da su predsednik Srbije i Vlada Srbije svojim ogromnim zalaganjem obezbedili ekonomski napredak države, a zahvaljujući tome su u prethodnom periodu povećane plate ne samo policajaca i drugih pripadnika bezbednosnih službi, već i lekara, medicinskih sestara, prosvetnih radnika i mnogih u javnom sektoru. Odgovornom ekonomskom politikom koju predsednik i Vlada Srbije vode, taj trend će se svakako nastaviti.

Međutim, u saopštenju PSS ne vidim ništa drugo sem još jedno političko obraćanje i pokušaj da se, širenjem neistina, zaposleni u MUP-u zaplaše. Ali ako već ne žele da imaju isključivo sindikalne aktivnosti i da se iskreno bore za prava policajaca i unapređenje njihovog položaja, onda treba da se registruju kao politička stranka i da na izborima provere koliku podršku građana imaju.

Korisni linkovi