18.01.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

NSP UPUTIO DOPIS MINISTRU – Više od 300 koleginica bez decembarskog povećanja od 10%!

12. januara 2018.

Nezavisni sindikat policije danas je uputio dopis ministru Stefanoviću u kome se traži da se koleginicama koje su na trudničkom ili porodiljskom bolovanju isplati 10% decembarske zarade kao i svim drugim zaposlenima u ministarstvu. Dopis objavljujemo u celosti.

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
MINISTRU UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Gospodinu dr  Nebojši Stefanoviću 

Poštovani, 

Obaveštavamo Vas da nam se obratio veći broj koleginica koje se nalaze na trudničkom ili porodiljskom bolovanju, da nisu obuhvaćene decembarskim povećanjem zarada u Ministarstvu unutrašnjih poslova od 10%. Policijskih službenica i drugih zaposlenih u ministarstvu, koje koriste bolovanje po ovom osnovu u Ministarstvu ima preko tristo. Izostavljanjem iz povećanja dovedene su u neravnopravan položaj u odnosu na druge zaposlene, jer im je naneta šteta kako u finansijskom, tako i u moralnom smislu.  

Ovakva vrsta postupanja svakako je nepoželjna, jer je u direktnoj suprotnosti sa proklamovanom podrškom države u očuvanju i povećanju nataliteta, kao i preuzetim međunarodnim obavezama u vezi izjednačavanja zarada žena i muškaraca. 

Podsećanja radi, svojevremeno pre više godina, kada su nam zarade umanjene, nije bilo prepreke da se isto tako umanje zarade i koleginicama na trudničkom ili porodiljskom bolovanju.

Obraćamo Vam se u nameri da će te hitno preduzeti mere u cilju rešavanja problema.

S poštovanjem, 

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE
Predsedavajući Predsedništva
Velimir Lukić

Korisni linkovi