14.11.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Nezavisni sindikat policije proslavio 28. rođendan

25. jula 2019.

Juče je u restoranu Grand Ada u Beogradu, više od 450 funkcionera i članova sindikata proslavilo rođendan naše organizacije. Proslavi je prisustvovao i veliki broj gostiju među kojima i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, članovi kabineta ministra i direkcije policije, predstavnici Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Republike Hrvatske kao i brojni načelnici i komandiri MUP-a i mnogi drugi.

Program je počeo nešto posle 18 časova kada je emitovan film o rezultatima sindikata u poslednjih godinu dana. Da bi se uklopio u programsku šemu, film smo maksimalno skratili, ali i pored toga sadrži podatke o aktivnosti sindikata koje malo ko zna. Zato toplo preporučujemo da ga pogledate, a to možete učiniti klikom na ovaj link.

Nakon filma, prisutnima se obratio ministar Stefanović koji je istakao zadovoljstvo trenutnom saradnjom MUP-a i sindikata i pored ostalog najavio dalje povećanje zarada do kraja godine.

Posle ministra, Nezavisni sindikat policije i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a Republike Hrvatske, potpisali su sporazum o sindikalnoj saradnji čiji tekst glasi:

Sindikati, potpisnici ovog sporazuma, predstavnici su zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

U  svom okruženju/okolini sindikati će nastojati da čuvaju i poboljšaju  svoj radno pravni i socijalno – ekonomski položaj i uspostavljati socijalno – partnerski dijalog sa državom i poslodavcem.

Sporazum je odraz slobodne volje sindikata potpisnika.

Sindikati ovim sporazumom uređuju:

– Uspostavljanje stalnih kontakata između svojih rukovodstava
– Saradnja po svim pitanjima od zajedničkog interesa, posebno materijalnog statusa, uslova na radu i ugleda profesije
– Međusobnu solidarnost pri ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva.

 Na kraju zvaničnog dela programa, prisutnima se kratko obratio i Predsedavajući Predsedništva NSP Velimir Lukić ne krijući zadovoljstvo postignutim rezultatima sindikata.

Usledio je muzički program koji je počeo jednočasovnim nastupom solo violinistkinje koja je oduševila prisutne na prikazanom repertoaru, a nakon nje nastupio je muzički bend.

Ovde možete pogledati fotografije sa jučerašnje proslave.

Korisni linkovi