21.03.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

Navijači pod prismotrom ruske i srpske policije

11. juna 2018.

Srpska policija će biti angažovana na Svetskom prvenstvu u Rusiji i tesno će sarađivati sa ruskom MUP-om, piše „Politika“ i dodaje da to podrazumeva, između ostalog, intenzivnu razmenu bezbednosnih informacija sa bezbednosnim službama u Moskvi.

Prema protokolu koji su potpisala dva ministarstva unutrašnjih poslova, policajci i Srbije će, zajedno sa kolegama iz drugih zemalja učesnica tog fudbalskog spektakla, učestvovati u radu Centra za međunarodnu policijsku saradnju, koji će biti uspostavljen tokom trajanja prvenstva.

Osnovna uloga Centra, kažu za „Politiku“ u MUP-u Srbije, je sprečavanje nasilja i drugih oblika nedozvoljenog ponašanja.

„Sve vreme tokom trajanja prvenstva postojaće kontinuirana i blagovremena razmena nezbednosno interesantnih informacija“, rekli su u MUP-u.

Planirano je da, kroz funkcionisanje Centra, srpski policajci borave i u gradovima gde će „Orlovi“ igrati utakmice.

„Cilj je da kroz neposrednu interakciju pripadnici MUP-a pruže pomoć i podršku teritorijalnim organima Ruske Federacije“, napominju u MUP-u.

„Politika“, takođe, piše da nisu uspeli da saznaju koliko navijača iz Srbije ide u Rusiju na Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Izvor: Sputnik

Korisni linkovi