22.09.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

MUP: Policijski sindikat Srbije više nije reprezentativan

5. marta 2019.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je, na osnovu zahteva Nezavisnog sindikata policije za preispitivanja reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije, utvrđeno da PS S više nije reprezentativni sindikat u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Nezavisni sindikat Srbije je 19. februara uputio zahtev u kome navodi da je od poslednje provere reprezentativnosti PS S-a prošlo više od tri godine, a da postoje indicije da se, kako su naveli u dopisu, broj članova PSS-a smanjio i da zato smatraju da postoje uslovi za sprovođenje postupka provere reprezentativnosti”, naveo je MUP.

Nakon dobijenog zahteva, kaže se u saopštenju, sproveden je postupak preispitivanja reprezentativnosti PS S-a, tačnije provere kod kolikog broja zaposlenih se svakog meseca od plate odbija naknada na ime članstva u Policijskom sindikatu Srbije.

„Proverom je utvrđeno da PS S u svom članstvu ima manje od 15 odsto zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, što je zakonski minimum, te je stoga doneto rešenje kojim se utvrđuje gubitak reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije”, naveo je MUP u saopštenju, prenosi Tanjug.

Korisni linkovi