15.09.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

Ministar Stefanović uručio prvih 20 kartica pogodnosti zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova

10. maja 2019.

Stefanović:„Pravo na karticu imaju svi zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova i njeno izdavanje zaposlene ne košta ništa. Nema ni komplikovane procedure izdavanja, niti ispunjavanja nekih dodatnih uslova, dovoljno je samo da radite u  MUP-u“…

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović uručio je danas prvih 20 kartica pogodnosti zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova uz koje će moći da ostvaruju popuste od pet do 30 odsto na robu i usluge u više od 100 radnji i preduzeća.

„Pravo na karticu imaju svi zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova i njeno izdavanje zaposlene ne košta ništa. Nema ni komplikovane procedure izdavanja, niti ispunjavanja nekih dodatnih uslova, dovoljno je samo da radite u MUP-u“, objasnio je Stefanović i dodao da je do sada karticu zatražilo više od 22.000 zaposlenih i one će uskoro svima biti uručene.

Kako je Stefanović istakao, Ministarstvo unutrašnjih poslova i ovom karticom želi da pruži doprinos unapređenju standarda ljudi u policiji, jer će svaki popust, koji se u zavisnosti od firme ili radnje kreće od pet do 30 odsto, svakako biti ušteda za kućni budžet zaposlenih.

„Do sada smo potpisali protokole o saradnji sa više od 100 različitih kompanija i radnji koje nude raznovrsne robe i usluge. Time posao nije završen, jer je veliki broj novih protokola u završnoj fazi dogovora i uskoro se očekuje potpisivanje, što znači da ćemo imamo još veći broj firmi koje će pružati pogodnosti zaposlenima u MUP-u“, precizirao je ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima, svaki policijski službenik koji prezume karticu pogodnosti moći će putem android aplikacije da dobije sve neophodne informacije i obaveštenja o popustima, a aplikacija se može preuzeti na „google play store“.

Stefanović je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja rad na poboljšanju standarda zaposlenih i izrazio očekivanje da će, s obzirom na stanje finansija u državi, policajci iduće godine dobiti novo povećanje plata.

„Tražim od svakog zaposlenog da uloži više rada i da bude na usluzi građanima, a mi ćemo im se kroz poboljšanje njihovog materijalnog položaja odužiti što svakodnevno rizikuju svoje živote za bezbednost drugih i pokazati im da brinemo o njima“, poručio je Stefanović.

Izvor: MUP

Korisni linkovi