08.12.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Zaječar (SG Knjaževac) – Radni dan na području PS Knjaževac

28. novembra 2018.

Dana 26.11.2018 godine održani su radni sastanci aktivista Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Zaječar na području NSP SG Knjaževac.

U vremenu od 09,30 sati predsednik KC Zaječar Igor Stojadinović i predsednik SG Knjaževac Dejan Sevdelinović održali su radni sastanak sa načelnikom PS Knjaževac Željkom Sokićem. Delegacija NSP KC Zaječar osvrnula se na aktuelnu i tekuću problematiku na području PS Knjaževac, tom prilikom je načelnik izneo njegovo dosadašnje zalaganje i zajednički rad na poboljšanju materjalno-tehničkih uslova za rad i boravak zaposlenih u PS Knjaževac.  Glavni osvrt bio je na uspešno realizovanoj aktivnosti oko rešavanja preraspodele radnog vremena i ulaska u završnu fazu isplate viška radnih sati za prvih šest meseci 2018 godine, koju očekujemo do kraja godine. Rešavanje problema isplate viška radnih sati je još jedan dokaz dobre komunikacije i saradnje  NSP KC Zaječar sa načelnikom PU Zaječar Sanjom Dimitrijević i načelnikom PS Knjaževac Željkom Sokićem. Obostrani zaključak je da se u narednom periodu svi tekući problemi i dalje rešavaju  dijalogom.

U vremenu od 11,00 sati u zgradi opštine Knjaževac delegaciju NSP KC Zaječar, predsednika KC Zaječar Igora Stojadinovića i predsednika SG Knjaževac Dejana Sevdelinovića, primio je predsednik oštine Knjaževac mr Milan Đokić.  Ovom prilikom sastanak je prošao u duhu međusobnog uvažavanja i iznošenja dosada realizovane pomoći i logistike u materjalno tehničkom pogledu svim linijama rada u PS Knjaževac. Ne možemo, a da ne spomenemo  više nego korektnu saradnju i pruženu pomoć od strane rukovodstva opštine Knjaževac u periodu ne tako davne migrantske krize, kada je veći deo  pripadnika IJP MUP R.Srbije bio radno angažovan u graničnom području  koji pripada opštini Knjaževac. Moramo da se podsetimo da je tom prilikom opština Knjaževac direktno učestvovala u pomoći oko stavljanja u funkciji svih zaposednutih objekata od strane pripadnika Vojske i MUP R.Srbije.

Svakao napravljena je i retrospketiva dosadašnje više nego uspešne saradnje na poboljšanju prostornih i tehničkih uslova za rad i boravak zaposlenih u PS Knjaževac. Ogledalo svakako predstavlja kompletno adaptiran i namenski uređen prostor u kome je smešten deo upravnih poslova MUP R.Srbije i matična služba Opštine Knjaževac, čime je zaokružen celina  i strateški važan uslužni centar za građane Knjaževca.  Gospodin mr Milan Đokić javno je pohvali punopravno učešće predstavnika PS Knjaževac u Savetu za bezbednost opštine Knjaževac, na  čijoj zadnjj sednici je iskazana potreba za nabavkom tri PS računara sa štampačima, jednog fotokopira profesionalnih karakteristika i 15 ručnih baterijskih lampi za policijske službenike. Nabavka pomenuto opredeljenih tehnički sredstava i opreme biće realizovana u što kraćem roku. U okviru razgovora za predstojeću 2019. godinu od strane delegacije NSP KC Zaječar izneta je obrazložena potreba za nabavkom jednog patrolnog motocikla.  Sa iznetim obrazloženjem predsednik opštine se apsolutno složio i naveo da je potrebno da se blagovremeno opštinskom veću uputi pisani zahtev od strane sindikata i da se nada pozitivnom rešavanju iskazane potrebe. U toku sastanka bilo je reči i o iznalaženju modusa za izgradnju zasebnog objekta za radno angažovane pripadnike PO Babin zub na Staroj planini, jer kako navodi na Staroj planini došlo je do velikog razvoja turizma, te će se svakako potruditi da se u što skorijem periodu iznađe trajno rešenje za smeštaj i boravak policajca PO Babin zub.

Sastanak je završen na obostrano zadovoljstvo jednostavnom konstatacijom da je jedini cilj obe strane zadovoljan policajac-bezbedan i zadovoljan građanin Knjaževca. 

Rukovodstvo KC Zaječar

Korisni linkovi