24.07.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Zaječar – Edukacija na temu Principi pravilne ishrane

1. avgusta 2018.

Pravilna ishrana je jedan od najvažnijih činilaca za očuvanje i unapređenje zdravlja, ovim uvodnim izlaganjem predstavnik Zavoda za javno Zdravlje Timok Zaječar, Odseka za promociju zdravlja, Savetovališta za pravilnu ishranu, sanitarno-ekološki inžinjer-specijalista Nenad Đorđević, dana 31.07.2018 godine u prostoriji Nezavisnog sindikata policije, Koordinacionog centra Zaječar, otvorio je preventivnu edukaciju na temu Principi pravilne ishrane.

Uzimajući u obzir sva aspekte i specifičnosti našeg posla, prisutnim koleginicama i kolegama izloženo je više tematskih oblasti:

– pravilna ishrana čuvar našeg zdravlja;

– vodič za kupovinu namirnica;

– kako se čuvaju pojedine vrste namirnica;

– kako treba da izgleda jelovnik za jedan dan?;

– kretanjem do zdravlja;

– šta je visoki krvi pritisak hipertenzija;

– redukcija telesne težine;

– cholesterol, trigliceridi;

– dijabetes…

Sve ove teme su obrađene uz međusobnu interakciju i puno učešće prisutnih kolega i koleginica. Svim učesnicima edukacije, podeljeni su stručni materjali i brošure vezane za prethodna izlaganja.

Takođe ovom prilikom izložen je dosadašnji rad i bitna društvena uloga Zavoda za javno Zdravlje Timok Zaječar  na području Timočke krajine.

Zavod za javno zdravlje Timok Zaječar, je po hiljaditi put potvrdio ulogu strateškog partnera NSP KC Zaječar i veliki oslonac na polju preventivne zdravstvene zaštite zaposlenih u PU Zaječar.

NSP KC Zaječar nastaviće u trendu organizovanja i sprovođenja niz preventivnih pregleda i  edukacija na polju zaštite zdravlja svojih koleginica i kolega.

NSP KC Zaječar
predsednik
Igor Stojadinović

Korisni linkovi