08.04.2020

Broj članova

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Užice – Oslobađajuća presuda za kolegu! NSP ZA KRATKO VREME POSTAO NAJVEĆI SINDIKAT I U UŽICU

1. februara 2020.

Iz KC Užice samo  lepe vesti za proteklih mesec dana. Najvažnija je simbolično stigla na veliki pravoslavni praznik  Badnji dan, a to je oslobađajuća presuda za našeg člana Radoša Đurovića iz Kosjerića koji je nepravedno gonjen za Krivično delo Nesavestan rad u službi.Treba istaći da je po ko zna koji put NSP stao u zaštitu tamo gde su drugi sindikati okrenuli glavu. Naravno, pravni tim NSP je ponovo pokazao svoju stručnost i efikasnost pa je Radoš peti kolega koji je oslobođen  optužbi za KD u KC Užice za samo 2  godine od kako je i osnovan ovaj koordinacioni centar.

Uporedo sa tim ovde se uveliko radilo na unapređenju uslova rada svih zaposlenih u PU Užice i RC  granične policije prema BIH, pa je sredstvima sindikata članovima obezbeđeno nekoliko novih štampača za koje je kao i za ostale koje su u prethodnom periodu donirani, a ima ih dosta, obezbeđen servis i redovna zamena tonera.Takođe, obezbeđene su i lampe, aparati za vodu, klima uređaj, indukcione ploče. Sugerisanjem poslodavcu rukovodstvo KC Užice uz pomoć centrale NSP uspelo je da izdejstvuje da radnici OKP u Užicu dobiju profesionalnu kopir mašinu koja je rešila problem štampanja,skeniranja i kopiranja dokumenata u celom odeljenju. Pored toga OKP je na ulazu u svoje prostorije dobilo ulazna vrata sa elektronskom bravom.  Sredstvima MUP-a, a na inicijativu NSP biće u potpunosti renovirana kancelarija interventne patrole i pozornika PI Užice, gde je dogovoreno da u narednih mesec dana bude okrečena,promenjena podna obloga, nova zavesa, radni stolovi i stolice. U PS Čajetina, PI Zlatibor,PIBŽ biće rešen dugogodišnji problem neispravnosti bojlera, a PI Zlatibor dobiće usisivač kako bi zaposleni koji održavaju higijenu imali osnovne uslove za rad.

PIBŽ Užice će u narednih nekoliko dana dobiti novu kuhinju i aparate. Automehaničari su dobili novi televizor, a radi se intenzivno i na rešavanju dugogodišnjeg problema sa prostorom i opremom za radionicu, ranije smo rešili problem radnih kombinezona i obuće.

Uspešnu prethodnu godinu, a najavljujući istu takvu narednu, obeležila je raskošna novogodišnja zabava kojoj su zaposleni u PU Užice i RC GP prema BiH prisustvovali uz simbolično učešće, odnosno  za duplo manje novca nego što su to ponudile druge sindikalne organizacije.

Kao što dolikuje, NSP-najveći i sa pravom jedini reprezentativni sindikat, je za sve mališane starosti do 12 godina u KC Užice čiji roditelji su članovi naše organizacije obezbedio je poklon vaučere za kupovinu igračaka ili sportske opreme u zavisnosti od opredeljenja članova u iznosu od 3.000 din.

Obavezali smo se da ćemo u narednom periodu rešiti problem nedostatka terenskog vozila i zimske uniforme u PS Čajetina i PS Bajina Bašta,a imamo najave pozitivnog ishoda.

Rezultat ovakvog rada jeste oko 90 novih članova i 2 nove sindikalne grupe u organizacionim jedinicama koje su bile uporište sindikata srpske policije, a to su SGP Kotroman i PIBŽ u kojoj je zaposlen i predsednik SSP. Zanimljivo je i to da u matičnoj stanici predsednika SSP  koja broji tridesetak zaposlenih, imamo 7 članova više nego SSP.

I na kraju, da još jednom napomenemo, sve ovo je samo za poslednjih mesec dana!

Korisni linkovi