16.01.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

KC Šabac – Završene 4. sportske igre JOŠ MALO PA OLIMPIJADA!

16. aprila 2018.

Juče su na Tari završene 4. sportske igre u organizaciji KC Šabac. Odlična organizacija i lepo vreme koje je učesnicima proteklih dana išlo na ruku učinilo je da igre od početka do kraja proteknu onako kako je planirano. Predsednik KC Šabac Veselin Nikolić je u petak, prvog dana igara, dočekao svakog od oko 200 takmičara u hotelu Omorika. Na ulazu u hotel gosti su bili usluženi pogačom i rakijom kako to nalažu običaji ovog dela Srbije.

Nikolić (levo) sa gostima

Od tada smo mogli da ga vidimo praktično na svakom mestu u svakom trenutku. Prvo se nakon prijema i smeštaja gostiju poslednji put sastala radna grupa KC Šabac, uglavnom sačinjena od predsednika sindikalnih grupa, koja se dogovarala oko manjih detalja pred prva takmičenja.

Sastanak radne grupe KC Šabac

Odmah nakon sastanka usledilo je svečano otvaranje igara pozdravnim govorom Nikolića i intoniranjem himne.

Na platou ispred Omorike okupili su se članovi sindikalnih grupa koje čine KC Šabac: SG Šabac, SG PS Bogatić, SG Loznica, SG Koceljeva, SG Krupanj, SG SGP Mali Zvornik, SG PS Mali Zvornik, SG Boranja Mali Zvornik, SG Ljubovija, SG PS Ljubovija i SG SGP Bajina Bašta.

Kako je i predviđeno rasporedom, prvo je počelo takmičenje u basketu a odmah tog dana odigrani su i svi odbojkaški mečevi, utakmice u stonom tenisu i pikadu, kao i specijalitet ovih igara, takmičenje u plivanju za decu i basket u vodi.

Poslednje takmičenje predviđeno za petak se završilo oko 22:00 časa kada su pojedini gosti umorni od puta a kasnije i nadmetanja na terenima otišli na počinak. Ipak, većina je i posle svega ostala da se druži u opuštenoj atmosferi koja je sve vreme igara vladala kako na terenu tako i van njega.

U subotu, drugog dana igara, na terene hotela Beli Bor i Omorika izašli fudbaleri a u isto vreme počelo takmičenje u pravljenju kotlića. Malo je bilo smešno gledajući goste kako trče sa fudbala na kotlić i obratno želeći da budu na oba mesta u isto vreme. Ali želje su bile itekako opravdane. Sa jedne strane mogli smo da vidimo odličan fudbal a sa druge čak 7 iskusnih ekipa koje su kuvali specijalitete u hladovini borove šume uz piće i muziku. Prosto ne znate gde ćete pre!

Nakon fudbala i kotlića usledila je višečasovna pauza do početka najjednostavnijeg ali i najatraktivnijeg takmičenja. Nadvlačenja konopca!

Videli smo takmičenje muškaraca…

žena…

i verovatno nove kategorije koje ćemo gledati od sledeće godine.

Rezultate svih takmičenja možete pogledati ovde.

Nešto posle osam uveče počela svečana večera za sve učesnike i prijatelje KC Šabac. Predsednik Nikolić je bio vidno raspoložen rekavši nam da je posebno zadovoljan jer su se apsolutno svi odazvali pozivu i ispoštovali na taj način ne samo njega nego i KC Šabac i Nezavisni sindikat policije u celini!

Tako smo imali prilike da vidimo delegaciju Srpsko-ruskog humanitarnog centra, goste iz PU Banjaluka, Predsedavajućeg Predsedništva NSP Velimira Lukića, člana predsedništva NSP Srđana Jovanovića, predsednika IO Velimira Barbulova

Fotografije takmičara i gostiju pogledajte u galeriji našeg sajta.

Nakon dodele zahvalnica sponzorima i prijateljima KC Šabac, kao i dodele pehara i medalja takmičarima usledila je i nagradna igra čiji će prihod od prodatih lutrijskih listića biti uručen porodicama nastradalih kolega KC Šabac.

Posebno moramo pohvaliti osoblje hotela Omorika koje je pokazalo izuzetan profesionalizam i ljubaznost čineći u svakom trenutku takmičarima prijatan boravak. Predsednik Nikolić je takođe to naglasio prilikom uručenja zahvalnice direktoru ove ustanove.

Odlična saradnja – Diretkor hotela Omorika Ljupko Ćirović i Veselin Nikolić

Kako smo na početku teksta rekli, Veselin Nikolić je kao pravi domaćin dočekao goste i bio im na usluzi u svakom trenutku i na svakom mestu. U istom maniru nastavio je i u nedelju kada je ustao pre svih i ispratio svakog gosta ponaosob! Nadamo se da će bar malo dogodine smanjiti tempo jer ćemo ako ovako nastavi prisustvovati olimpijadi na Tari!

Bravo Veseline!

Odbor za medije i marketing

Korisni linkovi