29.02.2020

Broj članova

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Šabac – Redovna skupština

16. decembra 2019.

U petak je u Malom Zvorniku održana redovna skupština KC Šabac. Skupštini je prisustvovao Predsedavajući Predsedništva Velimir Lukić, član Predsedništva Srđan Jovanović i zamenik predsednika IO Aleksandar Simić, član Predsedništva i predsednik KC Šabac Veselin Nikolić i svi rukovodioci ovog KC-a osim potpredsednika Željka Blagojevića koji je poslao dopis da podnosi ostavku, kao i 40 rukovodilaca svih sindikalnih grupa koje pripadaju ovom Koordinacionom centru od 52 koliko ih ukupno ima što je dovoljno za rad skupštine.

Veselin Nikolić je najpre pozdravio pomenute goste i sve prisutne rukovodioci sindikalnih grupa napomenuvši da novo rukovodstvo SG Bogatić po odluci Statutarne komisije imalo prava učešća ali ne i odlučivanja na skupštini KC-a. Dnevni red koji je predložila potpredsednik skupštine Danijela Bogdanović je usvojen sa 39 glasova za dok jedan bio uzdržan što je bio slučaj i sa ostalih glasanjima na ovoj skupštini. Dnevni red koji je usvojen glasi:

  1. Izglasavavanje nepoverenja rukovodstvu skupštine KC-a, ako se izglasa nepoverenje odmah izabrati novo rukovodstvo,
  2. Razmatranje pristiglih inicijativa, zahteva i molbi.

Obzirom da je izglasano nepoverenje rukovodstvu skupštine KC-a član skupštine Rajko Despotović predložio je novo rukovodstvo koje je i izglasano. Novo rukovodstvo skupštine KC Šabac je:

Presednik Veselin Nikolić,

Sekretar Branko Borić,

Potpredsednik Danijela Bogdanović,

Potpredsednik Marković Nenad,

Potpredsednik Marković Mihailo,

Potpredsednik Pepić Dane.

Nakon toga se pristupilo drugoj tački dnevnog reda gde su prisutni bili detaljno upoznati sa svim dešavanjima u KC Šabac. Zatim je razmatrana inicijativa 25 od 38 članova SG Loznica o promeni imena  u SG SGP Trbušnica a po preporuci Statutarne komisije. Inicijativa je usvojena i biće prosleđena Izvršnom odboru sindikata.

Usvojeno je i da član Izvršnog odbora iz KC Šabac i dalje bude Rajko Despotović.

Takođe je usvojeno ko će biti delegat na skupštini sindikata isred Kc Šabac a to su:

  1. Milan Veselinović, zamena Aleksandar Jakovljević,
  2. Danijela Bogdanović, zamena Vitomir Janković i
  3. Ivan Lalović, zamena Nenad Marković.

Usvojeno je da se osnuju odbori u KC Šabac i to:

Odbor za vatrogasno-spasilačke jedinice,

Odbor za Graničnu policiju,

Odbor za sport i

Odbor za pravna pitanja.

Na kraju sastanka skupštine KC Šabac odlučeno je da članovi koji ne pripadaju nekoj sindikalnoj grupi moraju se prebaciti u grupu kojoj po Statutu sindikata pripadaju.

 

Odbor za medije i marketing

Korisni linkovi