22.06.2018

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

KC Šabac – Postavljeni novi standardi u organizaciji sportskih igara!

15. maja 2017.

Sportske igre u našem sindikatu su vremenom počele da liče jedna na drugu. Kao da je postojao jedan šablon po kome su se svi rukovodili kada je ova vrsta manifestacije u pitanju. Takmičenja, večera, dodela priznanja i tako iz godine u godinu u krug. Na prvi pogled se činilo da nema mnogo mesta inovacijama i da su  pitanju „samo“ sportske igre pa da nema ni posebne potrebe za tim.

Tako je bilo sve do prošlog vikenda kada je KC Šabac treći put po redu održao igre. Održana su takmičenja u četiri nove discipline a organizovana je i nagradna igra sa povećim fondom za naše uslove koju su u potpunosti obezbedili sponzori igara.

jedna od novih disciplina – nadvlačenje konopca za dame

Pored toga posvećena je pažnja detaljima kao što je zastava velikih dimenzija posebno naručena za ovu priliku, podeljeno je stotine balona mališanima koji su i sami učestvovali u takmičenjima gde su pobednicima podeljene vredne nagrade.

igre je ulepšalo prisustvo velikog broja mališana

Ozbiljno se pristupilo i samom protokolu, poštovao se raspored i vreme početka utakmica, obezbeđeni svi potrebni uslovi za igre među kojima je i sanitet koji je nažalost morao u jednoj situaciji da reaguje jer je kolega povredio nogu. Na sreću kolega je brzo i efikasno prevežen i zbrinut. Svaki od predsednika sindikalnih grupa KC Šabac je imao svoje zaduženje i može se slobodno reći da su odlično obavili svoj deo posla. Primer je i informacija da su utakmice u malom fudbalu po planu trebalo da se odigraju u subotu ujutro ali je kiša pretila da odloži takmičenje. Zahvaljujući intervenciji i snalažljivosti predsednika SG Bajina Bašta Slaviše Sakića koji je kontaktirao predsednika opštine Bajina Bašta, mesto takmičenja je ubrzo preseljeno u salu sportskog centra tako da se dalje nastavilo nadmetanje po planu i programu.

Igre su svečano otvorene u petak popodne nakon čega je počelo nadmetanje u basketu. Čak 180 takmičara iz svih sindikalnih grupa KC Šabac je istog i narednog dana učestvovalo u još 12 sportova o čemu smo već pisali u najavi igara. Inače, zanimljivo je pomenuti da se jedino basket u bazenu nije bodovao ali je sa druge strane privukao veliki broj gledalaca što je i očekivano imajući u vidu da je to potpuna novina na dosadašnjim igrama.

podizanje zastave u čast ruskim gostima

Veselin Nikolić je posebno ponosan na činjenicu da su igrama prisustvovali i gosti iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra koji su zahvalili domaćinu na gostoprimstvu i uputili mu poziv za uzvratnu posetu ovoj ustanovi. Pored Rusa, igre je svojim prisustvom uveličalo još 40-ak gostiju pa smo tako imali prilike da vidimo kolege iz Republike Srpske, desetak počasnih članova KC Šabac od kojih je većina i sponzorisala igre, delegacije iz čak 9 koordinacionih centara NSP-a kao i brojni ugledni građani većinom iz Loznice, prijatelji ovog koordinacionog centra.

Valja napomenuti da je pehar za ukupnog pobednika osvojila SG PS Loznica koja je ujedno i najmlađa grupa u koordinacionom centru. Desetinama gostiju i prijatelja rukovodstvo KC Šabac je dodelio zahvalnice i priznanja a među kojima su advokat KC Šabac Saša Nenadović, načelnik RV prema BiH Duško Šaponjić i mnogi drugi.


Gosti iz Banjaluke

Predsednik KC Šabac Veselin Nikolić nam je poručio da je prezadovoljan igrama i želeo je i ovim putem da zahvali Vojnoj ustanovi Tara na gostoprimstvu jer su u svakom trenutku doslovno 24 časa bili na raspolaganju organizatorima i gostima igara.

Uz malo truda Šapčani su uspeli da igre učine zanimljivijim i da postave nove standarde ostalim organizatorima koji će se nadamo se pokušati da ih ne samo slede nego i nadmaše.

U galeriji fotografija na našem sajtu je postavljeno više desetina snimaka sa igara koje možete pogledati ovde a u sredu ćemo dopuniti galeriju sa još 200 novih fotografija.

Odbor za medije i marketing

Korisni linkovi