22.10.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Prijepolje (SG SGP Prijepolje) – Održan radni sastnak sa načelnikom RCGP ka Crnoj Gori, doniran štampač, prikupljena pomoć za lečenje kolege

1. oktobra 2019.

Dana 01.10.2019.godine rukovodstvo KC Prijepolje održalo je redovni mesečni radni sastanak sa načelnikom Regionalnog centra Granične policije ka Crnoj Gori g-dinom Bugarin Dejanom ,gde se razgovaralo o o problemima sa kojim se suočavaju policijski službenici tokom rada.

Ovom prilikom od strane načelnika smo upoznati da je od momenta održavanja prošlog radnog sastanka i iznošenja naših primedbi vezanih za uslove rada ,preduzeto niz aktivnosti i to:

– Primedba oko nedovoljnog broja policijskih službeni na graničnim prelazima pod ingerencijom  Regionalnog centra Granične policije ka Crnoj Gori  je rešena. Naime, od  07.10.2019.god oko 40 policijskih službenika će biti raspoređeno na granične prelaze.Sam tim će kolege koje rade na graničnim prelazima biti    rasterećeni i imati više vremena za odmor , dok će kvalitet obavljenih poslova biti na višem nivou.

Načelnik je posebno istakao dobar rad svih policijskih služenika tokom Turističke sezone, a posebno policijskih službenika PO Sjenica,koji će se sada vratiti redovnom obavljanju poslova u PO Sjenica.

– Primedbu da su uslovi boravka i rada na  GP Godovo neadekvatni u smislu sanitarnog čvora i dr. je rešena  na taj način što je na Godovu postavljen jedan nov klimatizovan kontejner sa sanitarnim čvorom ,toaletom,kabinom za tuširanje i drugim pratećim elementima.U toku je dovođenje vode kao i asfaltiranje zemljane podloge na prelazu.

–  Kad se tiče održavanja higijene angažovane su dve radnice na povremenim poslovima ,a u toku je angažovanje još dve radnice za potrebe GP Gostun,Jabuka i GP Mehov Krš.

U toku naredne sedmice dogovorili smo da se izvrši obilazak kolega na terenu i da se održe sastanci u PO Sjenica , SGP Prijepolje i SGP Mehov Krš sa ciljem informisanosti kolega o bitnim stvarima iz domena radno preavnog statusa, prepoznavanju problema i rešavanju istih na terenu.

Ovom prilikom, kao i mnogo puta do sada, angažovanjem predsednice SG SGP Prijepolje Kozica Selme  i rukovodstva KC Prijepolje, nabavljen je i doniran jedan multifunkcionalni štampač za potrebe GP Jabuka. Koordinacioni centar Prijepolje je za pomoć u lečenju kolegi iz SGP Prijepolje na račun uplatio određena novčana sredstva, što će mo nastaviti i u narednom periodu.

Posebno ističemo dobar rad rukovodstva SG SGP Prijepolje koji su u poslednje vreme znatno uvećali broj članova.

Koordinacioni centar Prijepolje

Korisni linkovi