06.12.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Prijepolje – Sastanak sa načelnikom Regionalnog centra granične policije ka Crnoj Gori

7. avgusta 2019.

Dana 06.08.2019.godine sa početkom u 09 časova održan je radni sastanak sa načelnikom Regionalnog centra granične policije ka Crnoj Gori pukovinikom Bugarin Dejanom gde je teme sastanka bila poboljšanje uslova rada policijskih službenika na graničnim prelazima za Međunarodni saobraćaj u zoni odgovornosti Regionalnog centra granične policije ka Crnoj Gori.

U prethodnom periodu više puta smo ukazivali na određene nedostatke na graničnim prelazima za međunarodni putnički saobraćaj ,gde smo neke uočene nedostatke popravili , međutim na pojedinim graničnim prelazima nisu urađene elementarne stvari.

Naime,granični prelaz za međunarodni saobraćaj Godovo se nalazi na području opštine Tutin i spada u zonu odgovornosti RCGP ka Crnoj Gori.U više navrata smo insistirali na poboljšanju uslova rada,gde su našim aktivnostima i sugestija,postavljena dva nova kontejnera za rad,obezbeđena intranet veza za funkcionisanje bazed podataka.Postoji obećanje lokalne samouprave Tutin da se asfaltira područje prelaza.

Međutim,na granični prelaz nije dovedena voda niti je urađen sanitarni čvor, ali je bitno da je od strane poslodavca instaliran video nadzor.U dva navrata granični prelaz je obišla Republička komisija za imovinu koja sada gazduje svim graničnim prelazima u smislu zemlje i objekata kao i predstavnici Uprave granične policije.Obe komisije su definisale zajedničke prioritete ali do danas ništa nije urađeno.

Predlog nezavisnog sindikata policije je da se dovede voda sa lokalnog postojećeg izvora,čime bi se trajno rešilo vodosnadbevanje a u tom smislu i jeftinije od predloga da se instaliraju cisterne  koje bi se punile tehničkom vodom .Tehnička voda  bi se dopremala posebnim vozilima,što bi iziskivalo i dodatne troškove. 

Neverovatno je da kolege koje rade na visokim temperaturama na graničnom prelazu Godovo nemaju osnovne elementarne uslove za rad i boravak na prostoru prelaza.

U narednom periodu iniciraćemo obavljanje reazgovora na višem nivou sa ciljem rešavanja problema , u čemu nam je data puna podrška načelnika Regionalnog centra granične policije ka Crnoj Gori g-dina Bugarin Dejana, koji je svestan problema ne samo na Godovu već i ostalim graničnim prelazima u nedostatku ljudstva,tehničke opremljenosti, loših veza usled dotrajalih optičkih kablova i dr. 

KC Prijepolje

Korisni linkovi