27.01.2020

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Prijepolje – Policajcu prebili oca kao osvetu i upozorenje za rad na slučaju PO TUŽILAŠTVU NEMA KRIVIČNOG DELA!?

3. juna 2019.

Bivšeg inspektora u Priboju Radovana Misailovića (65) u subotu uveče dok je šetao kejom pored reke Lim, iz čista mira i bilo kakvog povoda, pretukli su višestruki prestupnici L. K. i I.K.. Misailovića su tukli dok nije izgubio svest a onda je usled zadobijenih povreda prebačen u KBC Užice gde su mu konstatovane brojne povrede a između ostalog i naprsnuće lobanje.

Sin povređenog,Misailović Božidar je pripadnik kriminalističke policije  u Priboju i veruje da je pozadina napada na njegovog oca osveta i upozorenje za rad na slučajevima gde su akteri navedeni prestupnici! Smatram da je motiv napada dvojice prestupnika upravo posao kojim se bavio moj otac, a sad se bavim i ja. Reč je o višestrukim povratnicima na čijim slučajevima sam radio. Očekivao sam da budu zadržani u pritvoru ali se umesto toga tužilaštvo izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela što je prosto neverovatno! Ovim je ugrožena bezbednost mene i moje porodice. Meni je u više navrata oštećen automobil, bušene gume i lomljena stakla. Ništa od toga nisam prijavljivao jer smatram da bavljenjem ovim poslom snosi i određene rizike. Sada se pitam se šta „običan“ građanin može da očekuje kada se ovakve stvari dešavaju policijskom službeniku rekao je kolega Božidar Misailović.

Pretučeni Radovan Misailović (65)

Brutalno prebijanje bivšeg policajca nije zabrinulo tužilaštvo koje je dalo ocenu da u napadu nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i da se može podneti privatna tužba sudu. Ipak događaj je  naišao na osudu javnosti. Zapitajmo se kuda ovo vodi?!

Svako sledeće postupanje prema višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela i prekršaja po JRM treba da dovede policijskog službenika u dilemu  da li time dovodi u opasnost članove svoje porodice kao u ovom slučaju.     

Nezavisni sindikat policije najoštrije osuđuje ovakve događaje i očekuje hitnu i odlučnu reakciju državnig organa u primeni zakona!

Koordinacioni centar Prijepolje 

Korisni linkovi