22.11.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Prijepolje – Donacije Graničnom prelazu Gostun

4. jula 2019.

Danas je rukovodstvo KC Prijepolje izvršilo obilazak graničnog prelaza Gostun,kojom prilikom je kolegama doniran jedan TV prijemnik, a po ranijem dogovoru izvršeno je servisiranje  klima uređaje u objektima.Troškove servisiranja će snositi Koordinacioni centar Prijepolje.

Ovom prilikom smo se uverili da kolege rade u veoma otežanim uslovima, počevši od nedostatka broja ljudi,problema prekovremenih sati, vremenskih uslova rada,a posebno je evidentno da je održavanje higijene veliki problem.

Od načelnika Regionalnog centra granične policije ka Crnoj Gori gosp. Dejana Bugarina  smo dobili uveravanja da se sve čini da se sveobuhvatno stanje na graničnom prelazu Gostun popravi u svim segmentima radna,  kao i uslova rada svih policijskih službenika.

Predsednik SG SGP Gostun Selma Kozica je istakla da postoje i određeni problemi u korišćenju sistema veza,da su optički kablovi dotrajali,pa često dolazi do problema prilikom provera lica i vozila putem sistema i čitača biometrijskih dokumenata. Problem je prezentovan rukovodiocima ovog greaničnog prelaza,jer kolege mogu doći u situaciju zbog loših veza, odraditi neadekvatno proveru lica,što može usloviti i određeni disciplinsku sankciju nadređenih. Da do  toga ne bi došlo, zamolili smo načelnika Bugarina da isto ima u vidu i pokuša poboljšati sistem veza na ovom prelazu.

U narednom periodu Nezavisni sindikat policije  Koordinacioni centar Prijepolje će preduzimati radnje  sa ciljem poboljšanja radnog pravnog statusa i uslova rada svih policijskih službenika.

KC Prijepolje

Korisni linkovi