29.02.2020

Broj članova

Script selection

ћирилица | latinica
Dobrodošli na sajt jedinog reprezentativnog sindikata u MUP-u!

KC Čačak – Posle Prokuplja, zabeležen napad i u Čačku!

18. decembra 2019.

Nezavisni sindikat policije KC Čačak, najoštrije osuđuje napad na policijske službenike interventne patrole PU Čačak koji su 15. decembra 2019. godine intervenisali u čačanskom naselju Ljubić polje, privodeći maloletno lice M.M osumnjičeno za krivično delo krađe.

Prilikom privođenja lice je negodovalo i opiralo se i time privuklo pažnju veće grupe njegovih  poznanika. Okupljeni su prilikom privođenja burno reagovali, psujući policajce zbog navodne prekomerne upotrebe sile. Neko od njih je i snimio događaj i objavio na društvenim mrežama želeći da izazovu još veću ogorčenost na policiju a ustvari su sami sebe tim snimkom demantovali.

Da ni osumnjičeni a ni njegovi poznanici nisu žrtve policije, kako se to u snimku može čuti, osim opiranja i psovanja službenih lica, osumnjičeni nogom razbija prozor na patrolnom vozilu a prilikom udaljavanja patrole, policijsko vozilo biva zasuto kamenicama i flašama! Uz to beležimo da je jedan od kolega udaren u leđa zadobivši lakše telesne povrede. Ako nekom ni to nije dovoljno, napominjemo da je osumnjičeni bio pod dejstvom alkohola što je kasnije i zvanično utvrđeno i zabeleženo.

Ovim putem apelujemo na  sve državne organe da pooštre kaznenu politiku prema ovakvim licima, da se ubuduće ne bi ponavljala slična dela. Takođe želimo da podsetimo kolege da u ovakvim situacijama  nisu sami i da će od Nezavisnog sindikata policije uvek imati pomoć i podršku.

Snimak možete pogledati u nastavku teksta

Korisni linkovi