20.02.2019

Broj članova

Broj članova NSP 20.072

Script selection

ћирилица | latinica
DOBRODOŠLI NA SAJT NEZAVISNOG SINDIKATA POLICIJE

KC Bor – U najavi bolji period za vatrogasce-spasioce

7. februara 2018.

Nakon jučerašnja dva sastanka sa načelnicima u Boru, predsednik KC Bor Igor Nikolić i potpredsednik Miša Avramović su kasnije tokom dana održali i treći, ovoga puta sa načelnikom Vatrogasno-spasilačke jedinice Miodragom Markovićem. Razgovaralo se o problemima sa kojima se susreću vatrogasci-spasioci na teritoriji PU Bor, pre svega u vezi materijalno-tehničkih sredstava sa kojima raspolažu, nedostatku ljudstva, uniformama ali i pravnim pitanjima odnosno poštovanju i primeni Posebnog kolektivnog ugovora.

Razgovaralo se i o novom Zakonu od smanjenja rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama kao i o dva nova zakonska akta. U pitanju su Zakon o kritičnoj infrastrukturi i Zakon o dobrovoljnom vatrogascu. Posebno će pažnja biti posvećena objektima u kojima rade vatrogasci-spasioci.

Načelnik je preneo našem rukovodstvu zaključke sa nedavno održanog sastanka sa ministrom Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, prema kojim je u planu da se ove godine za ovaj sektor izdvoje značajna sredstva. U pitanju je prijem novih radnika, nabavka 33 nova vatrogasno-spasilačka vozila a u narednom periodu biće podeljeno i 2.500 interventih zaštitnih uniformi. Na ovom sastanku je posebna pažnja i zahvalnost na saradnji upućena predsednicima lokalnih samouprava.

Dobra saradnja i razumevanje sa načelnikom Markovićem (u sredini)

Rukovodioci KC Bor su naveli da su i kod načelnika Markovića naišli na dobar prijem i saradnju i da je dogovoreno da se kao i slučaju prethodna dva sastanka sa načelnicima nastavi dalja saradnja na rešavanju tekući problema. 

Nakon jučerašnjeg dana i tri održana sastanka, jasno je da rukovodstvo KC Bor neumorno nastavlja istim tempom kao i prethodne godine, kada su po aktivnostima bili u vrhu sindikata. 

Odbor za medije i marketing

Korisni linkovi